Πολιτική συζήτηση για την ακρίβεια στην τηλεόραση, 9-6-2022

Πολιτική συζήτηση για την ακρίβεια στην τηλεόραση, 9-6-2022

Ο Πάνος Σκουρολιάκος προσκλήθηκε στην εκπομπή “Λόγος και Αντίλογος” της Ελευθερίας Κοσμοπούλου, στο κανάλι ART TV. Στην εκπομπή ήταν επίσης προσκεκλημένοι οι Γιάννης Λοβέρδος, βουλευτής της ΝΔ, και Γιάννης Σμέρος, μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.


Αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι εκλογές θα έπρεπε να έχουν ήδη διεξαχθεί, αφού η διακυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη επισώρευσε τεράστια προβλήματα στην κοινωνία. Ακρίβεια, τιμές ενέργειας, πληθωρισμός, κλπ. Η κυβέρνηση έφερε τα πράγματα στο απροχώρητο και οι εκλογές πρέπει να γίνουν αύριο, αν είναι δυνατόν, είπε.


Η συζήτηση περιεστράφει βεβαίως γύρω από τα θέματα οικονομίας και την ακρίβεια για τα οποία ο Πάνος Σκουρολιάκος καυτηρίασε τα πολλά «θα» που ακούστηκαν από το συνομιλητή του βουλευτή της ΝΔ και ξεδίπλωσε τις απόψεις και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε με κάθε ένταση πως η ακρίβεια βεβαίως και δεν είναι εισαγώμενη, όπως θέλει να ισχυρίζεται η ΝΔ, αλλά είναι σαφώς γέννημα των πολιτικών της επιλογών, όπως η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η βίαιη απολιγνιτοποίηση, η φορολογική ελάφρυνση των μεγάλων επιχειρήσεων και των μεγάλων περιουσιών, κ.ά.


Στο κλείσιμο της συζήτησης σχολίασε πως ακούστηκαν ωραίες προτάσεις που «θα» υλοποιηθούν, ωστόσο ο κόσμος σήμερα υποφέρει, γεμίζει μόνο το 1/3 του καλαθιού του σούπερ-μάρκετ, βάζει τη βενζίνη της ημέρας και διαπιστώνει πως ο πρωθυπουργός πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό, να μειώσει την κίνηση στους δρόμους. Η οικονομία θέλει λύσεις σήμερα και όχι στο απροσδιόριστο μέλλον, κατέληξε.