«Το ν/σ ξεχειλίζει από μια πολιτική εις βάρος της οικονομίας»

«Το ν/σ ξεχειλίζει από μια πολιτική εις βάρος της οικονομίας»

Κατά την ομιλία του στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων όπου συζητήθηκε το νέο σ/ν του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Πάνος Σκουρολιάκος καυτηρίασε τη νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία το ελληνικό κράτος θα μπορεί να δανείζει πολιτιστικούς θησαυρούς της χώρας σε ξένα μουσεία και ιδρύματα για 100 χρόνια.

Εξέφρασε επίσης την αντίθεση του με την δυνατότητα των παραγωγών που επιδοτούνται από το ΕΚΟΜΕ να προσκομίζουν για την επιστροφή φόρου και τιμολόγια αλλοδαπών εταιρειών. Μίλησε για την επιτυχημένη πορεία του ΕΚΟΜΕ κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε τον φόβο με αυτή την ρύθμιση να συρρικνωθεί: «Δεν μπορεί να επιστρέφουμε φόρους για έξοδα που έγιναν εκτός Ελλάδας», είπε. «Είναι καταστροφικό και για την εθνική οικονομία αλλά και για τις θέσεις εργασίας».

Ιδιαίτερη μνεία στο Λαογραφικό Μουσείο Ζυγομαλά στον Αυλώνα έκανε τέλος ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής τονίζοντας ότι το Μουσείο περνά στον έλεγχο του Υπουργείου, εντασσόμενο στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού κατά παράβαση της διαθήκης Ζυγομαλά, χωρίς διαβούλευση, χωρίς να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία που το δημιούργησε και το συντηρεί.