Ερώτηση Σκουρολιάκου – Παππά: Μείωση δρομολογίων και συρμών στη γραμμή Αεροδρομίου

Ερώτηση Σκουρολιάκου – Παππά: Μείωση δρομολογίων και συρμών στη γραμμή Αεροδρομίου

Ο Πάνος Σκουρολιάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα: «Μείωση δρομολογίων και συρμών στη γραμμή Αεροδρομίου».

Σκοπός της Ερώτησης είναι να πληροφορηθούν οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής:

  • Τι προτίθεται να πράξει ο Υπουργός ώστε να μη μειωθούν τα δρομολόγια προς το Αεροδρόμιο,
  • Αν προτίθεται να αυξήσει τον αριθμό των συρμών στη συγκεκριμένη γραμμή του Μετρό και
  • Αν προτίθεται να αυξήσει τον αριθμό των δρομολογίων ώστε να εξυπηρετούνται καθημερινά περισσότεροι επιβάτες.

Η Ερώτηση έγινε με αφορμή παράπονα που εξέφρασαν κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής στο βουλευτή που αφορούν στη μείωση δρομολογίων και συρμών στη γραμμή του Αεροδρομίου. Πιο συγκεκριμένα, το αρμόδιο Υπουργείο ανακοίνωσε πως μειώνει τα δρομολόγια από και προς το Αεροδρόμιο κατά έξι ημερησίως λόγω έλλειψης συρμών, κάτι που ανησυχεί τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής σφόδρα.


Η Γραμμή Αεροδρόμιο – Πειραιάς είναι το μοναδικό μέσο σταθερής τροχιάς που φτάνει στην Ανατολική Αττική, με την πλειοψηφία των κατοίκων της να χρησιμοποιούν τους σταθμούς της συγκεκριμένης γραμμής για να έχουν γρήγορη, οικονομική και οικολογική πρόσβαση στο μητροπολιτικό κέντρο και τον Πειραιά.


Η ενεργειακή κρίση, με αναμφισβήτητες τις ευθύνες και της κυβέρνησης, έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία. Μία από τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης είναι και η διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη χρήσης των μέσων σταθερής τροχιάς από τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής. Δυστυχώς, όμως, τα δρομολόγια δεν είναι τόσο συχνά, όσο πλέον απαιτείται, για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Η Ερώτηση στο syriza.gr