Τι συμβαίνει με το μουσειακό αμφιθέατρο του πρώην  Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ);

Τι συμβαίνει με το μουσειακό αμφιθέατρο του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ);

Με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής και Αναπλ. Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρολιάκος, καλεί τον Υπουργό Υγείας να απαντήσει “Τι συμβαίνει με το μουσειακό αμφιθέατρο του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ)”.

Η ερώτηση έγινε με αφορμή καταγγελίες κατοίκων του Δήμου Ραφήνας, αλλά και δημοσιευμάτων σε μέσα ενημέρωσης της Ανατολικής Αττικής ( www.kirkinews.gr). Σύμφωνα με αυτές, το αμφιθέατρο του ΠΝΑ έχει μετατραπεί σε αποθήκη και έχει υποστεί ζημιές με ευθύνη της διοίκησης της 1ης ΥΠΕ.

Σκοπός της ερώτησης είναι να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι παραπάνω καταγγελίες και αν αυτές όντως ισχύουν, τι προτίθεται να κάνει ο Υπουργός ώστε ο χώρος του μουσειακού αμφιθεάτρου του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ) να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση.

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει υποστεί μεγάλες ζημιές ενώ είχε ανακαινιστεί πριν από λίγα μόλις χρόνια (2016). Σήμερα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξηλωθεί ακόμα και τα καθίσματα και έχει μετατραπεί σε αποθήκη ιατρικών μηχανημάτων που έχουν υποστεί βλάβη και κατέληξαν εκεί, αν και στον ευρύτερο χώρο υπάρχει πλήθος εγκαταλελειμμένων κτιρίων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς τούτο.

Σ’ αυτό το αμφιθέατρο κατά το παρελθόν πραγματοποιήθηκαν ιατρικές ημερίδες με τεράστια επιτυχία και συμμετοχή επωνύμων καθηγητών ιατρικής, σχολικές παραστάσεις των ειδικών σχολείων Ραφήνας που φιλοξενούνται στην αχανή έκταση του Υπουργείου Υγείας, ακόμα και παρουσίαση βιβλίου του ιατρού-συγγραφέα κου Ευάγγελου Μαυρουδή.

Πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Ραφήνας επισκέφθηκαν τον νέο υπεύθυνο του Κ.Υ. Ραφήνας για να συζητήσουν την διοργάνωση ιατρικών ημερίδων όπως παλιά στο αμφιθέατρο και, εμβρόντητοι, ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο ότι δεν υπάρχει αμφιθέατρο πλέον, αφού έχει μετατραπεί σε αποθήκη!

Διαβάστε την ερώτηση στο syriza.gr