Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για το Κέντρο Υγείας Λαυρίου

Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για το Κέντρο Υγείας Λαυρίου

Την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λαυρίου έφερε στην Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας που συζητήθηκε την Δευτέρα 13.09.2021.

Κατά την αρχική του τοποθέτηση ο κ. Σκουρολιάκος τόνισε πως από την μέρα που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τις τύχες του τόπου το καλοκαίρι του 2019 η λειτουργία των Κ. Υ. της Ανατολικής Αττικής γίνεται καθημερινά δυσκολότερη τόσο για τους γιατρούς και νοσηλευτές, όσο και για τους πολίτες της περιοχής. Ειδικότερα, «το Κέντρο Υγείας Λαυρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έχουν δώσει αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου σας τους τελευταίους μήνες έχει μεταλλαχθεί από Κέντρο Υγείας – πρότυπο σε Κέντρο Υγείας που υπολειτουργεί». Η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών έχει πλήρως υποβαθμιστεί, διότι οι γιατροί αδυνατούν πλέον να παρέχουν την στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη. Μία από τις αιτίες είναι ότι εδώ κι ένα χρόνο δεν είχε οριστεί Συντονιστής Διευθυντής με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρρυθμίες και προβλήματα.

Κατά την δευτερολογία του ο κ. Σκουρολιάκος τόνισε πως η σημερινή κατάσταση στο Κ. Υ. Λαυρίου παραμένει ίδια και χειρότερη, διότι παρόλο που διορίστηκε Συντονιστής Διευθυντής, έχει αποσταλεί με απόσπαση εδώ και ένα μήνα στη Τζιά, ενώ στις 31.10.2021 λήγουν οι Συμβάσεις 13 Επικουρικών Ιατρών κι αν δεν ανακοινωθούν άμεσα η λειτουργία του Κ. Υ. καθίσταται αδύνατη. Κλείνοντας την τοποθέτησή του απευθυνόμενος προς τον Υπουργό τόνισε πως η κυβέρνηση υπηρετεί ένα σχέδιο απαξίωσης του Ε.Σ.Υ. για να οδηγήσει την υγεία στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων, αλλά τα σχέδιά της θα μείνουν σχέδια, διότι πολύ σύντομα οι Έλληνες πολίτες θα δώσουν την διακυβέρνηση της πατρίδας μας στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει ως κορωνίδα της πολιτικής του την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.