Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για το Κέντρο Υγείας Λαυρίου

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για το Κέντρο Υγείας Λαυρίου

Στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου εστιάζεται η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας που κατέθεσε ο Πάνος Σκουρολιάκος. Από την αρχή της πανδημίας, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής έχει απευθύνει πολλές Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις, σχετικά με τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, που οδηγούνται σε πλήρη εγκατάλειψη από την μέρα που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. Οι περισσότερες παραμένουν αναπάντητες μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, «το Κέντρο Υγείας Λαυρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έχουν δώσει αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου σας τους τελευταίους μήνες έχει μεταλλαχθεί από Κέντρο Υγείας – πρότυπο σε Κέντρο Υγείας που υπολειτουργεί», αναφέρει ο κ. Σκουρολιάκος στην Επίκαιρη Ερώτηση. Η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών έχει πλήρως υποβαθμιστεί διότι οι γιατροί αδυνατούν πλέον να παρέχουν την στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη. Μία από τις αιτίες είναι ότι εδώ κι ένα χρόνο δεν έχει οριστεί Συντονιστής Διευθυντής με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρρυθμίες και προβλήματα. Επίσης το ακτινολογικό έχει βλάβη εδώ κι έτσι οι πολίτες της Λαυρεωτικής εξυπηρετούνται (όταν αυτό είναι δυνατόν) σε άλλα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Ακόμη υπάρχουν ειδικότητες για τις οποίες η θητεία των γιατρών έχει λήξει (Οφθαλμίατρος, Ουρολόγος, Ενδοκρινολόγος) ενώ η οργανική θέση του παιδιάτρου δεν έχει καλυφθεί και η μοναδική καρδιολόγος, λόγω ειδικών προβλημάτων, λειτουργεί εξ αποστάσεως με αποτέλεσμα στην πράξη να μην υπάρχει καρδιολόγος».

Στην Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρεται επίσης ότι υπάρχει έλλειψη γενικών ιατρών και η λειτουργία του Κέντρου βασίζεται σε ειδικευόμενους από την στιγμή που δεν καλύφθηκαν οι θέσεις μετά τις αποχωρήσεις των ιατρών. Συνέπεια είναι να καταρτίζεται με μεγάλη δυσκολία το πρόγραμμα των εφημεριών και να σημειώνονται προβλήματα στα τακτικά ραντεβού. Την ίδια στιγμή, τα περιφερειακά ιατρεία Λεγραινών και Βρωμοπουσίου δεν λειτουργούν, ιδιαίτερα την θερινή περίοδο που ο αριθμός των κατοίκων τριπλασιάζεται.

Τέλος, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής στο Κέντρο Αποκατάστασης «Κ. Πρίφτης» στην Κερατέα έχει επανέλθει το εισιτήριο εισόδου σε γενικούς γιατρούς και ειδικότητες.