Συζήτηση στη Βουλή για το ΑΚΡΟΠΟΛ

Συζήτηση στη Βουλή για το ΑΚΡΟΠΟΛ

Ομιλία του τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρολιάκου στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα το νομοσχέδιο για το Κέντρο Πολιτισμού και Δημιουργίας ΑΚΡΟΠΟΛ.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε στο προεδρείο για το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό ν/σ έφτασε στα χέρια των βουλευτών μόνο 24 ώρες πριν την συζήτησή του στην Επιτροπή. Αναφέρθηκε επίσης έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στο κοινοβουλευτικό έργο και το Υπουργείο Πολιτισμού. Η Υπουργός όχι μόνο αργεί ν’ απαντήσει στις Ερωτήσεις που της κατατίθενται αλλά απαντά πρώτα και με περισσότερες λεπτομέρειες σε συνεντεύξεις της απ’ ότι στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Το ΑΚΡΟΠΟΛ, σύμφωνα και με το ν/σ που είχε ετοιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν ένας δημόσιος θεσμός όπου θα μπορούσαν να συναντηθούν οι τέχνες, τα γράμματα, οι καλλιτέχνες, χωρίς διακρίσεις, ένας χώρος όπου η τέχνη θα ξεκινούσε και θα ταξίδευε, ένας χώρος όπου θα γίνονται πρόβες. «Όμως το νομοσχέδιο έχει μια λογική, ας μου επιτραπεί ο νεολογισμός, “μανατζερίστικη”. Δεν μας ενδιαφέρει η άσκηση των καλλιτεχνικών δυνατοτήτων και της δημιουργίας των καλλιτεχνών. Δεν μας ενδιαφέρουν τα εκφραστικά τους μέσα, δεν μας ενδιαφέρει το να συνδιαλλαγούμε με άλλους καλλιτέχνες, μας ενδιαφέρει ν’ αποκτήσουν οι καλλιτέχνες δεξιότητες μάνατζερ», τόνισε ο Πάνος Σκουρολιάκος και συνέχισε «Η “μανατζερίστικη” αυτή μονομανία μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη για την Τέχνη. Και δυστυχώς στο άρθρο 20 του ν/σ αποτυπώνεται ακριβώς αυτή η λογική».

«Το ΑΚΡΟΠΟΛ που ονειρεύεστε είναι μακριά από το χώρο και την διαδικασία της δημιουργίας», κατέληξε.