«Να βελτιωθεί η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος» – Ερώτηση Σκουρολιάκου

«Να βελτιωθεί η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος» – Ερώτηση Σκουρολιάκου

Ο Πάνος Σκουρολιάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα: «Να βελτιωθεί η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος» με σκοπό να πληροφορηθούν οι πολίτες:

Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την επίλυση των τεχνικών/μηχανικών προβλημάτων των οχημάτων και της μη-επαγγελματικής συμπεριφοράς ορισμένων οδηγών στα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν το Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος.

  1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στις αστικές συγκοινωνίες στην Ανατολική Αττική και σε ποια μέτρα προτίθενται να προβούν για να διασφαλιστεί ο ορθολογικός και με ελάχιστο για τις τοπικές κοινωνίες κόστος, σχεδιασμός δρομολογίων
  2. Αν η κυβέρνηση προτίθεται να διασφαλίσει τη συμμετοχή των τοπικών αναπτυξιακών φορέων, των δημοτικών αρχών και των άμεσα ενδιαφερόμενων (των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής), στη σχετική μελέτη για την επικαιροποίηση του «Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών της Αττικής». Αν ναι, με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί ο ουσιαστικός διάλογος με τους ως άνω φορείς για τις χωρικές, παραγωγικές και δημογραφικές ανάγκες και τα κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής και τέλος σε ποια κριτήρια θα βασίζεται η κοστολόγηση του εισιτηρίου.
  3. Η Ερώτηση προέκυψε από την έντονη ανησυχία που εκφράζουν οι κάτοικοι του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, οι χιλιάδες εργαζόμενοι στις εμπορικές, μεταποιητικές και κατασκευαστικές επιχειρήσεις καθώς και στις μονάδες του πρωτογενούς τομέα της περιοχής που εξυπηρετούνται καθημερινά από τις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ, για τη συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αστικών συγκοινωνιών στην «κομβική» αυτή περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Κάτοικοι και φορείς προοδευτικών συλλογικών σχημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος καταγγέλουν την «τριτοκοσμική» εικόνα στις λεωφορειακές γραμμές.

Η ταλαιπωρία των επιβατών εντείνεται τόσο από τα συχνά τεχνικά προβλήματα των απαρχαιωμένων και ελλιπώς συντηρημένων λεωφορείων, όσο και από τα – συχνά εμφανιζόμενα – φαινόμενα έλλειψης σεβασμού και προβληματικών συμπεριφορών των οδηγών απέναντι στους επιβάτες.

Την Ερώτηση συνυπογράφει ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Πηγή: syriza.gr