Σε κίνδυνο ο κλάδος της Παραδοσιακής Ενδυμασίας

Σε κίνδυνο ο κλάδος της Παραδοσιακής Ενδυμασίας

Με τον κλάδο Επαγγελματιών Παραδοσιακών Ενδυμασιών συναντήθηκε μέσω τηλεσυνάντησης, ο Αν. Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρολιάκος. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και σύντομα έπεται και νέα.

Ήδη με την Αναφορά του στη Βουλή, η οποία κατατέθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, ο Πάνος Σκουρολιάκος έφερνε την Πολιτεία προ των ευθυνών της για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος.

Δυστυχώς, απαντώντας, το ΥΠΠΟΑ δήλωσε «αναρμόδιο» να βοηθήσει ένα κλάδο που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και που αφορά περίπου 40 μικρές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Οι οποίες, παρ’ όλο που είναι αυτές που από πάππου προς πάππου αποτελούν σημαντικό βραχίονα της διατήρησης της πολιτιστικής μας παράδοσης δεν έχουν καταφέρει να ενταχθούν στον Πολιτισμό και αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία ως «ένδυμα».

Η ακύρωση των σχετικών εκδηλώσεων φέρνει τις σημαντικές αυτές για τον πολιτισμό μας επιχειρήσεις στο χείλος της καταστροφής καθώς η απώλεια των εσόδων τους αγγίζει το 100%.