Ερώτηση για τις σχολικές στέγες του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας

Ερώτηση για τις σχολικές στέγες του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας

Ερώτηση για τις σχολικές στέγες του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν ο βουλευτής Αν. Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος και ο αρμόδιος τομεάρχης, Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Μάρκου προέβη σε καταγγελίες κατά της κυβέρνησης αλλά και της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ [ΚτΥπ ΑΕ] σχετικά με τις νέες σχολικές στέγες που απαιτούνται στον Δήμο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάρκου, απαντώντας στην αντιπολίτευση για τις καθυστερήσεις στην ανέγερση σχολείων, απάντησε ότι ο Δήμος έχει διαθέσει στην ΚΤΥΠ οικόπεδα για μια σειρά σχολεία, στα Σπάτα και την Αρτέμιδα, χωρίς να έχει προχωρήσει η κατασκευή τους. Όπως για παράδειγμα, ο χώρος για το 4ο Δημοτικό των Σπάτων ή ακόμα για το 5ο Νηπιαγωγείο Σπάτων. Πρόσθεσε δε ότι όταν ο Δήμος ζήτησε ενημέρωση οι αρμόδιοι είπαν ότι έχει χαθεί ο φάκελος.

Επίσης ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του τόνισε πως τέτοιες δικαιολογίες προσπαθούν να καλύψουν την έλλειψη κονδυλίων για την σχολική στέγαση.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Υπάρχει ή όχι ο φάκελος με τις παραχωρήσεις του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος στην ΚΤΥΠ;
  • Πότε και με ποιο τρόπο θα αξιοποιηθούν τα ακίνητα που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας στην ΚΤΥΠ για την δημιουργία σχολικών μονάδων;
  • Ποιοι άλλοι Δήμοι της Ανατολικής Αττικής έχουν παραχωρήσει οικόπεδα στην ΚΤΥΠ για σχολικές στέγες αλλά δεν έχει ξεκινήσει η ανέγερσή τους;

Δημοσιεύματα

Ερωτηση Σκουρολιάκου – Παππά, με αφορμή τις καταγγελίες για τις σχολικές στέγες του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας