Χάντρες για ιθαγενείς

Χάντρες για ιθαγενείς

Του Πάνου Σκουρολιάκου από την Κυριακάτικη Kontranews

ΕΠΙΣΤΡAΤΕΥΣΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλους τους δεξιούς ηγέτες της Ευρώπης, να του δίνουν συγχαρητήρια για το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για τη χώρα μας. Ωσάν να μην βγήκαμε από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ωσάν να μην είχε ο Αλέξης Τσίπρας ρυθμίσει το χρέος με δέκα χρόνια τουλάχιστον καθαρό διάδρομο. Ωσάν να μην είχε αφήσει στο ταμείο η προηγούμενη κυβέρνηση 37 δισ. ευρώ. Όλα αυτά δεν συνέβησαν ποτέ! Ή τουλάχιστον δεν τα πληροφορήθηκαν η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάινερ, ο κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, ο Σαρλ Μισέλ και οι υπόλοιποι ηγέτες της ευρωπαϊκής δεξιάς. Χωρίς ίχνος ντροπής, γίνονται μέρος της νεοδημοκρατικής προπαγάνδας για τη σωτηρία του Κ. Μητσοτάκη. Αφού λοιπόν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της εγχώριας δεξιάς εξαφανίσθηκαν και ουδείς έχει το κουράγιο να υπερασπισθεί δημόσια τη ΝΔ, κατέφυγαν στους ομογάλακτους από το εξωτερικό.

Αλίμονο όμως. Τα συχαρίκια, δεν αλλάζουν την σκληρή ελληνική πραγματικότητα. Κατ’ αρχήν, να σημειώσουμε πως προαπαιτούμενο για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία ήταν το θέμα της ΛΑΡΚΟ. Έτσι λοιπόν, στάλθηκαν στην ανεργία 1.300 εργαζόμενοι του εργοστασίου. Προφανώς χωρίς φαγητό δεν έμειναν τα παιδιά του κ. Βέρνερ, ούτε και του κ. Μητσοτάκη. Αυτός ο τελευταίος, πανηγυρίζει για τα πεπραγμένα άλλης κυβέρνησης!

Αλήθεια μετά την έξοδο θα ξεφύγουμε από την μέγκενη της ακρίβειας; Θα σταματήσουν να μας έρχονται λογαριασμοί της ΔΕΗ δύο και τριών χιλιάδων ευρώ; Γιατί όπως μαθαίνουμε, μας περιμένει άγριος χειμώνας. Πάνω από 200 ευρώ αναμένεται να φτάσει η κιλοβατώρα στο φυσικό αέριο και άνω των 350 ευρώ στο ηλεκτρικό ρεύμα. Θα πει κανείς, πως εμείς έχουμε τουλάχιστον τον λιγνίτη. Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε βιαστικά σε βίαιη απολιγνητοποίηση, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρότεινε ήπια απολιγνητοποίηση, ώστε να έχουμε ομαλή μετάβαση προς τις ήπιες μορφές ενέργειας. Έκλεισαν άρον άρον τις σήραγγες λοιπόν, απολύθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι και άκουσον άκουσον: Πούλησαν βιαστικά τα μηχανήματα. Μαζί με αυτά, να σημειώσουμε πως ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Ένα μέτρο που θα ανακούφιζε αναμφίβολα τον Έλληνα καταναλωτή. Σύμφωνα άλλωστε με την ΕΛΣΤΑΤ, 3.000.000 νοικοκυριά κινδυνεύουν να περάσουν στη φτώχια.

Και οι κουτοπονηριές της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος. Να θυμηθούμε την απάτη με τα fuel και power pass; Ποιες ήταν οι επιστροφές; Ψίχουλα. Στην αρχή έλεγαν πως θα πάρουν όλοι από 600 ευρώ. Τελικά, το 26,1% πήρε από 0 έως 17 ευρώ! Το 24,7% από 18 έως 50 ευρώ. Το 15,2% από 51 έως 100 ευρώ. Για να καταλήξει το 8,1% να πάρει από 301 έως 600 ευρώ!

Είναι όμως η κυβέρνηση γαλαντόμος με τα υπερκέρδη των εταιρειών παροχής ενέργειας, τα οποία αρνείται να φορολογήσει. Πόσα είναι αυτά; 1,7 δισεκατομμύρια. Κέρδη που έχουν αντληθεί από το υστέρημα των καταναλωτών. Αλλά τι να κάνουμε; Η ΔΕΗ επωλήθη. Δεν είναι πραγματικά Δημόσια. Οπότε, εφ’ όσον είναι ιδιωτική, δεν μπορείς να ζητήσεις μια άλλη πολιτική, πράγμα που θα είχες δικαίωμα να το κάνεις σε μια δημόσια επιχείρηση. Μαζί με αυτά, να σημειώσουμε πως ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Ένα μέτρο που θα ανακούφιζε αναμφίβολα τον Έλληνα καταναλωτή.

Είναι πάρα πολλά εκείνα που ταλανίζουν τους Έλληνες πολίτες. Και είναι μεγάλη η κοροϊδία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό. Τόσο μεγάλη, που το έχουν καταλάβει και οι ίδιοι. Γι’ αυτό δεν έχουν μούτρα να βγουν δημόσια να υπερασπισθούν την κυβέρνησή τους. Γι’ αυτό καταφεύγουν στους ομοϊδεάτες τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, για να πουλήσουν τις δηλώσεις-συγχαρητήρια σαν χάντρες σε ιθαγενείς.

Πηγή: KONTRA NEWS