Blue Sky – Αντιπαραθέσεις

Blue Sky – Αντιπαραθέσεις

Ο Πάνος Σκουρολιάκος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα, Αντιπαραθέσεις, στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky στις 18-8-2022.

Στην παρέμβασή του, αρχικά, αναφέρθηκε στο οξύτατο πρόβλημα της αισχροκέρδειας των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας για την πλειοψηφία των λαϊκών και μικρομεσαίων νοικοκυριών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν φορολογεί καν τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας όπως έχει υποσχεθεί στη Βουλή, ως ένα πρώτο μέτρο να συγκρατήσει τις τιμές. Πούλησε τη ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει το εργαλείο συγκράτησης των τιμών, αφού η ΔΕΗ πια φροντίζει για τα υπερκέρδη των μετόχων της και όχι για τα συμφέροντα της κοινωνίας (πολίτες, εργαζόμενοι, επιχειρήσεις). Είναι εξοργιστική η πολιτική επιδομάτων και οι πολίτες διαπίστωσαν την κοροϊδία του power pass. Αυτή η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων “εχόντων και κατεχόντων” γιατί αυτοί τη στήριξαν και σ’ αυτούς χρωστάει.

Μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος χειμώνας με τις αυξήσεις στο φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια. Απ’ ότι λέγεται από έγκυρους πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές, αυτές τις τεράστιες αυξήσεις δεν θα μπορέσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να τις απορροφήσουν και θα περάσουν στον καταναλωτή.

Στο ερώτημα που αφορούσε την υποχρέωση να απαλλαγεί η χώρα από το λιγνίτη και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρολιάκος απάντησε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πέρνοντας υπόψη της την κλιματική κρίση και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, σχεδίασε ήπια απολιγνιτοποίηση η οποία θα έδινε χρόνο στις τοπικές οικονομίες να αλλάξουν οικονομικό προσανατολισμό και στη χ΄ωρα να αντικαταστήσει ομαλά την ενέργεια από το λιγνήτη. Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε ακριβώς το αντίθετο για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Η συζήτηση, βεβαίως, δεν μπορούσε να αφήσει εκτός το μέγιστο θέμα για την ποιότητα της δημοκρατίας μας, αυτό των τηλεφωνικών υποκλοπών στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρουλάκη, στο δημοσιογράφο κ. Κουκάκη και σε χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας.

Ο Πάνος Σκουρολιάκος θύμισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για εσπευσμένο άνοιγμα της Βουλής υπό το φως των αποκαλύψεων και τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και την παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης για να “κάτσει ο κουρνιαχτός”. Επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και αντέκρουσε το παραπλανητικό αίτημα της κυβέρνησης για διεύρυνση της περιόδου ελέγχου στο 2012 ή το 2008, λέγοντας σκωπτικά “ας πάμε και στο 1821”. Θύμισε επίσης ότι η Δικαιοσύνη δια του κ. Ντογιάκου ΔΕΝ ερευνά ποιος και γιατί έδωσε την εντολή παρακολούθησης, αλλά ποιος έκανε τη διαρροή ότι γίνονται παρακολουθήσεις!

Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και που τίθενται από μέσα όπως η “Καθημερινή”, εφημερίδα που δεν είναι καθόλου ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ισχύει ότι η κυβέρνηση μίσθωσε το Predator;
  • Ισχύει ότι παρακολουθούνται άλλοι 7-8 πολιτικοί;
  • Ισχύει ότι η ΚΕΤΥΑ (μια παραΕΥΠ μέσα στην ΕΥΠ που δημιούργησαν Μητσοτάκης και Πιερρακάκης) μίσθωσε το Predator;
  • Χρησιμοποιήθηκαν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης για να στηθεί το κύκλωμα;

Ας μη γελιόμαστε, είπε ο Πάνος Σκουρολιάκος, έχουμε γίνει στόχος αρνητικότατων άρθρων στο διεθνή τύπο. Οι New York Times μιλούν για “σκοτεινές σελίδες της ελληνικής ιστορίας” και οι κυβερώντες σφυρούν αδιάφορα και μας λένε ότι λειτουργεί η δημοκρατία!