Ο Πάνος Σκουρολιάκος στην ΕΡΤ

Ο Πάνος Σκουρολιάκος στην ΕΡΤ

Ο Πάνος Σκουρολιάκος ήταν καλεσμένος στην ΕΡΤ, στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο” με τους Στράτο Σιμόπουλο από τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαουλίδη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.


Στην ερώτηση του δημοσιογράφου ότι ενώ ο κ. Τσίπρας επιμένει σε κυβέρνηση συνεργασίας και ο κ. Ανδρουλάκης δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται, ο Πάνος Σκουρολιάκος απάντησε ότι μετά τις επόμενες εκλογές το ζητούμενο θα είναι ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο και ποιος θα είναι πρωθυπουργός. Η ΝΔ δημιούργησε πολλές προσδοκίες προεκλογικά, ωστόσο οι πολίτες διαπίστωσαν που οδήγησε η πολιτική της. Έχουν να αντμετωπίσουν μεγάλη ακρίβεια από τον περασμένο Σεπτέμβρη, ακρίβεια η οποία δεν οφείλεται στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο, όπως διατείνεται. Αναφορικά με τη θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε χρωστάει 300 εκατομμύρια που χρωστούν καθένα από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο, ούτε χρεοκόπησε τη χώρα. Αν είχε κάνει κάτι, έστω, από τα δύο τότε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ίδιος με τη ΝΔ. Αν λοιπόν θέλουν οι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ας πάρουν την ευθύνη να συνεχίσει το “θεάρεστο” έργο της η ΝΔ.


Σε επόμενη ερώτηση που διατυπώθηκε πως ο κ. Τσίπρας ζητάει εκλογές και τι θα συνέβαινε αν είχαμε όντως εκλογές, δεν θα είχαμε επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε, σχολιάζοντας μια θέση του βουλευτή της ΝΔ ότι οι πολίτες θα δουν επιστροφή στους λογαριασμούς ρεύματος 600 ευρώ, πως ο Μ.Ο. των επιστροφών προς τους πολίτες από τη ρήτρα αναπροσαρμογής θα είναι 66 ευρώ. Στην ουσία του ερωτήματος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταμάταγε από την επόμενη μέρα της ανάληψης των κυβερνητικών καθηκόντων την αισχροκέρδεια. Ενώ στην Ευρώπη είχαμε αυξήσεις στην ενέργεια 20-30%, στην χώρα μας είχαμε 80%. Το 99% των αυξήσεων σε όλα τα είδη περνάει στον καταναλωτή γιατί η ΝΔ τα έκανε θάλασσα. Ιδιωτικοποίησαν τη ΔΕΗ, έκαναν βίαιη απολιγνιτοποίηση, χωρίς σχέδιο και τώρα τρέχουν να τη μαζέψουν.
Θα χτυπηθεί η αισχροκέρδεια, πρωτίστως στο μέτωπο της ηλεκτρικής ενέργειας, θα μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, σύσταση και της Κομισιόν, ειδικά τώρα με 20% πληθωρισμό τον Απρίλιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ και πολλά άλλα μέτρα που έχει εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας.