Πολιτική συζήτηση BLUE SKY  – “Παρεμβάσεις”

Πολιτική συζήτηση BLUE SKY – “Παρεμβάσεις”

Ο Πάνος Σουρολιάκος ήταν καλεσμένος σε πολιτική συζήτηση στην εκπομπή ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ του BLUE SKY, στις 15-9-2022. Συνομιλητές του ήταν ο κ. Μπουτσικάκης από τη ΝΔ και ο κ. Αποστολόπουλος από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.


Σχολίασε την παρουσία του Υπ. Εργασίας κ. Χατζηδάκη στην ίδια εκπομπή, λίγα λεπτά νωρίτερα, λέγοντας πως ο Υπουργός κάθε 3 λέξεις που χρησιμοποιούσε, οι 2 ήταν “ιδιώτες”. Για τον ισχυρισμό του δε ότι θα κάνει διαγωνισμούς, είπε χαρακτηριστικά: “το θα κάνουν διαγωνισμό, μειδίαμα μόνο προκαλεί. Με 7 δις απευθείας αναθέσεις, διασπάθιση δημόσιου χρήματος, είναι ανέκδοτο να λέεει η ΝΔ ότι θα κάνει διαγωνισμούς διαφανείς και δίκαιους”.


Αναφορικά με το ερώτημα για τους συνταξιούχους είπε πως οι αυξήσεις που δίνει από 1-1-2023 η κυβέρνηση ΝΔ ήταν ήδη ψηφισμένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ θα αναπτύξει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα μιλήσει ο ίδιος για τους συνταξιούχους και θα ήταν άκομψο να τοποθετηθεί 2 μέρες πριν ο ίδιος.


Η συζήτηση, βεβαίως, πήγε και στο μεγάλο θέμα για τη δημοκρατία και το πολιτικό μας σύστημα. Τις υποκλοπές τηλεφώνων που οργάνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης.
“Ομολογία ενοχής” χαρακτήρισε ο Πάνος Σκουρολιάκος την επίκληση του απορρήτου από την κυβέρνηση, προκειμένου να μην επιτρέψει τον έλεγχο από τη Βουλή και τις αρμόδιες αρχές.
Συνέχισε λέγοντας πως, σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε μυστικά με πρώην στέλεχος της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙ5 για να συζητήσουν θέματα οργανωτικά της ΕΥΠ. Είναι δυνατόν ο Βρετανός να γνωρίζει πράγματα για την ΕΥΠ και να απαγορεύεται αυτή η πληροφόρηση στους Έλληνες βουλευτές, αναρωτήθηκε ο Πάνος Σκουρολιάκος.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μαθαίνει από την ιστορία της παράταξης και της οικογένειάς του. Ο πατέρας του είχε τους δικούς του Δημητριάδη και Κοντολέοντα, τους Γρυλάκη και Μαυρίκη. Τότε τα τσιμέντα της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, τώρα η ΔΕΗ. Εφαρμόζει την ίδια πολιτική που θα έχει την ίδια κατάληξη.


Επισήμανε στο συνομιλητή του από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πως είναι πεδίο δόξης λαμπρό η συμπόρευση του δημοκρατικού χώρου στη συγκεκριμένη συγκυρία, στον αγώνα για την προάσπιση της δημοκρατίας.