Ο Ωρωπός χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς

Ο Ωρωπός χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς

Ερώτηση για την μείωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ από και προς Ωρωπό κατέθεσαν προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρολιάκος (Ανατολική Αττική) και Νίκος Παππάς ως αρμόδιος τομεάρχης.

Αφορμή για την ερώτηση αποτελεί η τραγική μείωση των δρομολογίων από δεκατέσσερα που ήταν σε μόλις τέσσερα ημερησίως και η ανησυχία που αυτή προκάλεσε στην τοπική κοινωνία.

Αποτέλεσμα είναι οι μεν κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού που διαθέτουν ΙΧ αυτοκίνητα να υποχρεούνται να τα χρησιμοποιήσουν, γεγονός που αυξάνει πολύ το κόστος μετακίνησής τους από και προς Αθήνα, οι δε κάτοικοι που δεν διαθέτουν ΙΧ αυτοκίνητο ή άλλο τρόπο μεταφοράς και χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά το ΚΤΕΛ να μην έχουν πλέον τρόπο πρόσβασης στην εργασία τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να μεριμνήσει ώστε η διοίκηση του ΚΤΕΛ Αττικής να ανακαλέσει άμεσα την μείωση και να επαναφέρει την ροή των δρομολογίων στην πρότερη κατάσταση. Προτείνουν επίσης το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια Αττικής να εγκαινιάσει δρομολόγια του ΟΑΣΑ τα οποία να συνδέουν τα δημοτικά διαμερίσματα του Ωρωπού με τις γραμμές του ΟΣΕ, δηλαδή τον σταθμό των Αφιδνών, Σφενδάλης και Αυλώνα ώστε οι πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.