Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για τα προβλήματα των συγκοινωνιών στην Ανατολική Αττική

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για τα προβλήματα των συγκοινωνιών στην Ανατολική Αττική

Συζητήθηκε σήμερα η Επίκαιρη Ερώτηση για τα προβλήματα των συγκοινωνιών στην Ανατολική Αττική, την οποία κατέθεσε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και αν. Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρολιάκος.

Από το περασμένο καλοκαίρι, πολύ πριν το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με συνεχόμενες ερωτήσεις του προς το Υπουργείο Υποδομών ο Πάνος Σκουρολιάκος δεν σταμάτησε να τονίζει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Ανατολική Αττική με τις συγκοινωνίες και την εξυπηρέτηση των πολίτων, όμως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ανταπόκριση, γι’ αυτό και προχώρησε στην κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης.

Στην Ανατολική Αττική κατοικούν περίπου πεντακόσιες εξήντα χιλιάδες άτομα που από το Μάρτιο του 2020 και την πρώτη εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης καταγγέλλουν πως η λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έχει απορυθμιστεί πλήρως. Σε όλη την περιοχή οι πολίτες μετακινούνται με το ΚΤΕΛ, τον Προαστιακό του ΟΣΕ (στο δρομολόγιο Πειραιάς Χαλκίδα), το Μετρό και τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών ενώ και η μεταφορά μαθητών γίνεται με το ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, φορέων και Δημάρχων ανάμεσα στα προβλήματα που εντοπίζονται τα δρομολόγια του μετρό της γραμμής 3 από και προς το Αεροδρόμιο εκτελούνται πλέον ανά μία ώρα, η διοίκηση του ΚΤΕΛ δεν εξέδωσε εκπτωτική κάρτα για τους μαθητές της περιοχής και μείωσε δραματικά τα δρομολόγια από και προς τον Δήμο Ωρωπού, το δρομολόγιο Αθήνα -Χαλκίδα εκτελείται από τον ΟΣΕ μόνο ανά δύο ώρες και τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων είτε καταργούνται είτε έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό κλπ.

Στην ομιλία του, ο κ. Κεφαλογιάννης αρνήθηκε την ακρίβεια των στοιχείων αλλά στην δευτερολογία του ο Πάνος Σκουρολιάκος επέμεινε ότι ο Υπουργός θα πρέπει να ακούσει την φωνή των κατοίκων και έδωσε επιπλέον στοιχεία, ανά περιοχή, που στοιχειοθετούν την ερώτησή του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός ότι στην Σαρωνίδα χρησιμοποιούνται λεωφορεία των ΚΤΕΛ Ρεθύμνου και Χανίων με αποτέλεσμα οι πολίτες της Αν. Αττικής να πληρώνουν τρεις φορές: μία από τους φόρους, μία από την επιδότηση και μία από το εισιτήριο.