Κοινό Δελτίο Τύπου για το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Κοινό Δελτίο Τύπου για το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

του βουλευτή Ανατολικής Αττικής, Πάνου Σκουρολιάκου και των βουλευτών Βορείου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Κώστα Ζαχαριάδη, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Γιώργου Κατρούγκαλου

Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε, με απόφαση που πρωτοκολλήθηκε στις 6/1/2022 όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ότι διακόπτονται οι εφημερίες και η τακτική λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για να μετατραπεί αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο. Μ’ αυτή τους την απόφαση στερούσαν την περίθαλψη σε όλα τα παιδιατρικά περιστατικά στους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής, της Λαυρεωτικής, ακόμα και της Εύβοιας.

Το νοσοκομείο εξυπηρετεί εκατοντάδες παιδιατρικά περιστατικά την ημέρα και συμμετέχει στις εφημερίες των Νοσοκομείων Παίδων στην Αττική. Η απόφαση αυτή επιβάρυνε τα άλλα δύο Νοσοκομεία Παίδων και στερούσε από χιλιάδες κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής και όχι μόνο, μια ιδιαίτερα σημαντική γι’ αυτούς δομή υγείας.

Υπό το βάρος των έντονων διαμαρτυριών δημάρχων, υγειονομικών και χιλιάδων πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κυβέρνηση της ΝΔ ανέκρουσε πρύμναν και ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο δεν θα διακόψει την τακτική του λειτουργία και τις εφημερίες για να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο, αλλά «θα συνεχίσει να λειτουργεί πλήρως, να δέχεται τακτικά περιστατικά, για νοσηλείες, χειρουργεία και τακτικά ιατρεία», αφού «οι κτηριακές του εγκαταστάσεις προσφέρονται για παράλληλη λειτουργία νοσηλευτικών και εμβολιαστικών δραστηριοτήτων».

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στο νεοφιλελευθερισμό και ιδεοληπτικά δογματική δεν μπορεί να παρεκκλίνει από την πολιτική της διάλυσης κάθε δημόσιας δομής και παράδοσής της στον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμη και τώρα που μετράμε δύο χρόνια πανδημίας και με τις ιδιωτικές δομές υγείας λιποτάκτες από αυτό τον πόλεμο, η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν ενισχύει το ΕΣΥ αλλά συνεχίζει ακάθεκτη με οδηγό, όπως φαίνεται, την περίοδο 2010-14 που έκλεινε νοσοκομεία.

Είναι κυνικοί, είναι ιδεοληπτικοί, είναι αντικοινωνικοί και γι’ αυτό επικίνδυνοι. Πρέπει να φύγουν!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πάνος Σκουρολιάκος, βουλευτής Ανατολικής Αττικής

Ευκλείδης Τσακαλώτος, βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας

Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας

Γιώργος Κατρούγκαλος, βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας