ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4: Συνέντευξη Σκουρολιάκου, 19-7-2022

ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4: Συνέντευξη Σκουρολιάκου, 19-7-2022

Ο Πάνος Σκουρολιάκος ήταν προσκεκλημένος σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Κανάλι ΕΝΑ 90,4 FM, του Πειραιά την Τρίτη 19-7-2022.

Η συνέντευξη απλώθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας ξεκινώντας από το καυτό πρόβλημα του πρωτόδικα καταδικασθέντος για βιασμό ανηλίκων και ελεύθερου με αναστολή εκτέλεσης ποινής ως το εφετείο, Δημ. Λιγνάδη, έως την ακρίβεια και τα σενάρια σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης μετά τις επόμενες εκλογές.

Ο βουλευτής απάντησε αρχικά στα ψέματα του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου πως τάχα ο Λιγνάδης είναι έξω με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ο κ. Οικονόμου είναι συνειδητός ψεύτης αφού ξέρει πολύ καλά ότι ο Λιγνάδης δικάστηκε με το νόμο του 2010, το νόμο που ίσχυε κατά την περίοδο εκτέλεσης των κακουργηματικών του πράξεων.

Στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για επιλογή των Δ/ντών των Θεάτρων με αξιολογική διαδικασία και εγκατέστησε το Λιγνάδη για “λόγους δημοσίου συμφέροντος”, Δ/ντή του Εθνικού.

Σχολίασε την αποχώρηση της κ. Μενδώνη και του κ. Γιατρομανωλάκη από το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας γιατί πληροφορήθηκαν την πρόθεση των καλλιτεχνών να απλώσουν πανό που έλεγε “Οι βιαστές στη φυλακή” και την απαράδεκτη δήλωση κατόπιν του ΥΠΠΟΑ περί εργαλειοποίησης του Πολιτισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ και είπε χαρακτηριστικά “Συριζαίοι ήταν οι Βέλγοι;”.

Η συζήτηση περιεστράφει, βεβαίως, και στα ζητήματα της ακρίβειας που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Ο βουλευτής τόνισε ότι η ακρίβεια δεν είναι αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, ότι μας ήρθε πολύ νωρίτερα, ήδη από το Σεπτέμβρη του 2021, απλώς ο πόλεμος επιδείνωσε την κατάσταση της κερδοσκοπίας. Σχολίασε την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης με κορυφαία αυτή του power pass και των ψεμάτων που ειπώθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ γι’ αυτό. Τα κανάλια με τους δαιμόνιους ρεπόρτερ βρήκαν 2-3 πολίτες από τους 2.500 πολίτες που δήλωσαν ότι πήραν 450-600 ευρώ, τους πρόβαλαν, δε σχολίασαν βέβαια ότι αυτοί οι ίδιοι πολίτες πλήρωσαν ρήτρα αναπροσαρμογής 3.000 και 4.000 ευρώ. Δεν κατάφεραν ωστόσο να βρουν μεταξύ των υπόλοιπων 4.000.000 πολιτών και να προβάλουν αυτούς που πήραν από 0 έως 30 ή 40 ευρώ.

Ο Πάνος Σκουρολιάκος κλήθηκε να απαντήσει και στα διάφορα εκλογικά σενάρια που του τέθηκαν και είπε πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον κ. Μητσοτάκη. “Ό,τι κάνει, ό,τι αποφασίζει έχει ως αποκλειστικό γνώμονα την προσωπική του πολιτική επιβίωση”, είπε χαρακτηριστικά. Ο διορισμός της κας Χριστοφιλοπούλου έχει στόχο να προσεταιριστεί ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θέλει να συνεργαστεί με τη ΝΔ για να εξασφαλίσει την προσωπική του επιβίωση. Είναι σίγουρο, είπε, πως ένα άλλο τμήμα του ΠΑΣΟΚ είναι σκεπτικό και ελπίζω να σκέπτεται πως καλό θα είναι να γίνει μια ευρεία δημοκρατική παράταξη και μια δημοκρατική κυβέρνηση η οποία θα τραβήξει τη χώρα από τα βράχια που την έχουν ρίξει οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο κ. Ανδρουλάκης θα διαλέξει με πολύ σκληρά διλήμματα. Όταν το ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκε με τη ΝΔ, έπεσε στα τάρταρα. Άν το επαναλάβει, πολυ φοβάμαι πως θα εξαερωθεί, τόνισε.

Στο τέλος της συνέντευξης δέχτηκε ερώτημα για την υπογεννητικότητα στη χώρα μας με αφορμή τα στοιχεία της Απογραφής του 2021 που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα και που δείχνουν μείωση του πληθυσμού. Ο Πάνος Σκουρολιάκος απάντησε πως αυτό που απαιτείται είναι η στήριξη των νέων μας με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και με δέσμη μέτρων όπως η πολιτική που εξήγγειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για την κοινωνική κατοικία που θα βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να φύγουν από το παιδικό τους δωμάτιο να βρουν δική τους, φτηνή στέγη για να ξεκινήσουν τη ζωή τους. Υπάρχει ολόκληρη δέσμη επεξεργασμένων μέτρων, αλλά δυστυχώς τα κανάλια δεν δείχνουν αυτά, λένε ότι ο Λιγνάδης δικάστηκε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Ψέματα, ψέματα και πάλι ψέματα.