Η Ανατολική Αττική χρειάζεται σχέδιο μακράς πνοής

Η Ανατολική Αττική χρειάζεται σχέδιο μακράς πνοής

«Ο ναύαρχος τορπίλισε τον ανασχηματισμό και μάλλον τον βούλιαξε», ήταν το σχόλιο με το οποίο ξεκίνησε την ομιλία του, ο αν. Τομεάρχης Πολιτισμού και βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Πάνος Σκουρολιάκος στην Ολομέλεια της Βουλής στην συζήτηση για το σ/ν του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην ομιλία του ο Πάνος Σκουρολιάκος επικεντρώθηκε κυρίως στις ζημιές που έχουν γίνει στην Ανατολική Αττική καθώς τα σημάδια υπήρχαν ήδη: «Από νωρίς, μετά την καταστροφική χειμωνιάτικη «Μήδεια», επισκεπτόμενος ως βουλευτής εκλεγμένος στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο (Άγιος Στέφανος, Διόνυσος, Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία), επισήμανα πως όλα αυτά τα δέντρα που έπεσαν από το βάρος του χιονιού, είναι άκρως επικίνδυνα για πιθανή καλοκαιρινή πυρκαγιά. Μας διαβεβαίωναν πως θα καθαρισθούν άμεσα. Στην αρχή του καλοκαιριού, διαπιστώσαμε πως η εικόνα δεν είχε αλλάξει. Μιλήσαμε με φορείς και κατοίκους της περιοχής. Όλοι μας εξέφραζαν τους φόβους τους για την κατάσταση», τόνισε.

Στην συνέχεια κατέθεσε Ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς που έμειναν όμως χωρίς απάντηση, εκτός από τα θριαμβευτικά δελτία τύπου για τις ασκήσεις επί χάρτου. «Στις ασκήσεις βαθμολόγησαν τον εαυτό τους με άριστα. Στις πραγματικές συνθήκες όμως, παρέδωσαν καμένα δέντρα, σπίτια, επιχειρήσεις και στάχτη», σημείωσε ο Πάνος Σκουρολιάκος.

Και κατέληξε: « Όλα όσα περιγράψαμε δεν μπορούν να διορθωθούν με όσα έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ως “παρηγοριά στον άρρωστο”. Χρειάζεται ένα μεγάλο σχέδιο ανασυγκρότησης για την επόμενη μέρα το όποιο πρέπει να γίνει από μία προοδευτική κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Ανάγκη είναι να εκπονηθεί ένα σχέδιο μακράς πνοής, που αποφασιστικά θα υλοποιηθεί».

Οι κυβερνήτες και η  κυβέρνηση που κυβερνούν ελέω των ολιγαρχών στη χώρα μας, έχουν εκλάβει την αποστολή τους ως ένα ανέμελο ταξίδι στην εξουσία με όλα τα προβλήματα όχι λυμένα, αλλά κουκουλωμένα και τις αποτυχίες τους δικαιολογημένες ή αποσιωπημένες. Σε μια τέτοια ανεμελιά κινείται ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του. Χωρίς συναίσθηση, χωρίς αντίληψη της πραγματικότητας.