Γυμνάσιο Κουβαρά: κρούσμα Covid και κυβερνητική ανεπάρκεια

Γυμνάσιο Κουβαρά: κρούσμα Covid και κυβερνητική ανεπάρκεια

Δελτίο Τύπου 9.11.2021

Δυστυχώς για άλλη μία φορά γινόμαστε θεατές της ανικανότητας της κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας να διαχειριστούν με σοβαρότητα την πανδημία, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με στοιχειώδη ασφάλεια, έστω και μ’ αυτά τα ελλιπή υγειονομικά πρωτόκολλα.


Σήμερα το πρωί η Διευθύντρια του Γυμνασίου της Δημοτικής Κοινότητας Κουβαρά του Δήμου Σαρωνικού αρνήθηκε την εφαρμογή των όσων προβλέπονται στην περίπτωση ύπαρξης θετικού κρούσματος Covid-19, αφού χθες Δευτέρα 8/11/2021 βρέθηκε θετικός στον Covid-19 μαθητής αυτού του σχολείου.


Οι γονείς σε προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ώστε αυτός να δώσει τις απαραίτητες εντολές, ενημερώθηκαν πως δεν βρίσκεται στην θέση του.


Η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, αρκετοί γονείς είναι έξω από το σχολείο ανησυχώντας για την ασφάλεια των παιδιών τους και διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη στάση της Διευθύντριας του Γυμνασίου και όλα αυτά εξ αιτίας της ανικανότητας της Κυβέρνησης και ειδικότερα της Υπουργού Παιδείας.


Καλούμε τη Διευθύντρια του Σχολείου να εφαρμόσει άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να επανέλθει το όποιο αίσθημα ασφάλειας αυτά προσφέρουν και να αποκατασταθεί η ηρεμία στη σχολική κοινότητα και στην κοινωνία της περιοχής.


Τέλος καλούμε την Υπουργό Παιδείας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει να θέτει σε κίνδυνο τόσο την ζωή των μαθητών όσο και των καθηγητών.


Αν δεν μπορεί, να φύγει!