Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για περισσότερα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για περισσότερα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την πλήρη απορρύθμιση των δρομολογίων του μετρό από και προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος απηύθυνε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Πάνος Σκουρολιάκος μαζί με τον αρμόδιο τομεάρχη, Νίκο Παππά. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητούν από τον Υπουργό να αυξήσει τα δρομολόγια της γραμμής από και προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα μετά τον Μάιο οι διαμαρτυρίες των κατοίκων των δήμων Κρωπίας, Μαρκοπούλου, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής για την πλήρη απορρύθμιση των δρομολογίων του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο πολλαπλασιάζονται. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται διότι ενώ μέχρι και τον Μάιο του 2020 τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο ήταν προγραμματισμένα ανά μισή ώρα πλέον είναι ανά μία ακόμα και μιάμιση ώρα. Και αυτό σε μία γραμμή του μετρό που εξυπηρετεί και την κεντρική είσοδο από το εξωτερικό στη χώρα, που είναι το αεροδρόμιο, αλλά και τους κατοίκους τεσσάρων δήμων της Ανατολικής Αττικής. Και δεν πρόκειται για μια τυχαία περίοδο, αλλά όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω της πανδημίας του covid – 19 και της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων με επίκεντρο την Αττική.

Το αρμόδιο Υπουργείο αντί να διορθώσει το πρόβλημα και να αυξήσει τα δρομολόγια στην αρχική τους συχνότητα εξαναγκάζει τους πολίτες που εξυπηρετούνται από την συγκεκριμένη γραμμή να συνωστίζονται, αυξάνοντας πιθανόν έτσι τα κρούσματα και την διασπορά του ιού.