Ερώτηση για τις ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ανατολική Αττική

Ερώτηση για τις ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ανατολική Αττική

Ερώτηση για τις ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ανατολική Αττική κατέθεσε ο βουλευτής Αν. Αττικής και αν. Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρολιάκος.

Μετά το άνοιγμα των σχολείων με το μεγάλο πολιτικό φιάσκο της κ. Υπουργού Παιδείας αλλά και συνολικά της Κυβέρνησης, διαπιστώθηκε, με την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών και την τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Α’ φάσης, ότι η καινούρια σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει με δεκάδες κενά στην Ανατολική Αττική. Σύμφωνα με στοιχεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, ο αριθμός τους φτάνει τα 250. Σε αυτά προστίθενται τα 220 κενά της παράλληλης στήριξης καθώς και του αγνώστου αριθμού κενά στα τμήματα υποδοχής, αφού εκεί δεν έγινε καμία πρόσληψη.

Οι αριθμοί αυτοί γίνονται ακόμα πιο τρομακτικοί εάν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και των μαθητών, καθώς οι υπολογισμοί έχουν γίνει βάσει τμημάτων 25 μαθητών, με τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων να καλύπτουν το ωράριό τους σε δύο και πλέον σχολεία και χωρίς υπεύθυνους ολοήμερου τμήματος σε όλα τα σχολεία.

Ειδικότερα και σύμφωνα πάντα με ανακοινώσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων τα κενά είναι τα εξής :

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Α΄ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΒ’ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ
Δάσκαλοι (ΠΕ 70)4437
Νηπιαγωγοί (ΠΕ 60)153
Αγγλικών (ΠΕ 06)126
Εικαστικών (ΠΕ 08)2010
Φ. Αγωγής (ΠΕ 11)410
Μουσικής (ΠΕ 79)56
Πληροφορικής (ΠΕ 86)28
Θεατρ. Αγωγής (ΠΕ 91)107
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Α΄ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΒ’ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ
Δάσκαλοι2 (ΣΜΕΑΕ)
26 (ΤΕ)
2 (ΣΜΕΑΕ)
18 (ΤΕ)
Νηπιαγωγοί1 (ΣΜΕΑΕ)
1 (ΤΕ)

4 (ΤΕ)
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός:

Τι προτίθεται να κάνει ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης και τις ειδικότητες στην Ανατολική Αττική;