Ερώτηση για τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής

Ερώτηση για τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής

Ερώτηση σχετικά με τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρολιάκος. Συγκεκριμένα, ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει ώστε να επανέλθει άμεσα η εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας της Ανατολικής Αττικής και ζητά να δημοσιευθεί ο αριθμός των γιατρών, νοσηλευτών και επικουρικών γιατρών που υπηρετούν εκεί. Ζητά τέλος να κατατεθούν στη Βουλή τα σχετικά στοιχεία όπως και τα οργανογράμματα των Δομών Υγείας. 

Στις 27 Μαρτίου, λίγες μέρες μετά την επιβολή του γενικευμένου lockdown ο Πάνος Σκουρολιάκος είχε ήδη καταθέσει ερώτηση με θέμα «Προσλήψεις ιατρών στις Δημόσιες Δομές Υγείας Ανατολικής Αττικής». Από τότε υπήρξε ουδεμία απάντηση κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής. 

Ωστόσο, τα προβλήματα των Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ανατολικής Αττικής καθημερινά μεγαλώνουν: σύμφωνα με στοιχειοθετημένες καταγγελίες των κατοίκων των δήμων της περιοχής οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τόσο μεγάλες που δεν υπάρχει πάντα αρκετό προσωπικό για τις εφημερίες. Επίσης καταγγέλλουν πως υπάρχουν  και ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Συνολικά, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετούσε στα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής επί ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά πολύ μειωμένο παρ’ όλο που μεσολάβησε η πανδημία και σήμερα η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.