Δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου και του Πάνου Σκουρολιάκου για τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της Πανδημίας

Δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου και του Πάνου Σκουρολιάκου για τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της Πανδημίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την θέση της αξιωματικής Αντιπολίτευσης αντιμετώπισε με σοβαρότητα την Πανδημία γι’ αυτό επέμενε για ένα συνολικό σχεδιασμό που θα εξασφάλιζε την δημόσια υγεία αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Κυβέρνηση επέδειξε ανευθυνότητα, ανικανότητα, αδιαφορία και εν τέλη κυνισμό. Το πρώτο θύμα, συνεχώς και πάντα, των νέων μέτρων είναι οι καλλιτέχνες-δημιουργοί. Πρώτοι στο lockdown της άνοιξης, πρώτοι και τώρα, «Ιφιγένειες» για να σωθεί, τάχα, η υπόλοιπη οικονομία. Για να καλύψουν τα λάθη διαχείρισης της πανδημίας.

Δεν έχει καμία σημασία που οι καλλιτέχνες-δημιουργοί ήταν εκείνοι που με το έργο τους κράτησαν συντροφιά και το ηθικό ψηλά στους συμπολίτες μας στην διάρκεια του πρώτου lockdown. Δεν έχει καμία σημασία ότι είναι αυτοί που χτυπήθηκαν πιο σκληρά απ’ όλους, μένοντας στην πλειονότητά τους εκτός μέτρων ανακούφισης. Δεν έχει καμία σημασία που προγράμματα όπως το «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» ή οι χρηματοδοτήσεις του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου «έκλεισαν» στην πράξη για τους πολλούς και βοήθησαν μόνο «τα δικά μας παιδιά». Δεν έχει καμία σημασία που αν και σε δεινή κατάσταση πολλοί ετοιμάζονταν ν’ ανεβάσουν κάτι καινούργιο, μια παράσταση, μια συναυλία.

Ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε η κυβέρνηση, πολλώ δε μάλλον η ίδια η Υπουργός δεν κατανοούν ότι τα πολιτιστικά δρώμενα δεν κλείνουν και ξανανοίγουν κατά βούληση. Ότι το κλείσιμό τους τώρα υπονομεύει ολόκληρη τη σεζόν. Όχι μόνο δεν κατανοούν αλλά δείχνουν και να μην νοιάζονται για το γεγονός ότι ολόκληρες κατηγορίες επαγγελμάτων δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν με τρίτη κατά σειρά σεζόν χωρίς καθόλου δουλειά. Και μάλιστα την στιγμή που στον δικό τους χώρο, δεν έχει εντοπιστεί ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού.