Αξιοποίηση του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο Αττικής

Αποτέλεσμα εικόνας για ολυμπιακο σκοπευτηριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 14 Σεπτεμβρίου  2016

Θέμα «Αξιοποίηση του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο Αττικής»

  Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού κατέθεσε την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής  Πάνος Σκουρολιάκος  σχετικά με την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο Αττικής.

    Με αφορμή την πρόσφατη επιτυχία της Ελλάδος  στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της σκοποβολής και την κατάκτηση 2 ολυμπιακών μεταλλίων που κατέκτησε η αθλήτρια Άννα Κορακάκη αναδεικνύεται ένα νέο τοπίο επιτυχιών για τον αθλητισμό στη χώρα μας, η οποία διαθέτει ένα άρτιο προπονητικό κέντρο το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο που βρίσκεται  στο Μαρκόπουλο Αττικής.    

    Όμως το εν λόγω Ολυμπιακό ακίνητο το 2008  παραχωρήθηκε στο  Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να στεγασθούν υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για 30 χρόνια. Με την απόφαση  παραχώρησης  του συγκεκριμένου  χώρου,  αποκλείστηκε οποιαδήποτε άλλη χρήση  εντός του ακινήτου και ειδικότερα σε ότι αφορά το άθλημα της σκοποβολής.

 Έκλεισε ρωτώντας τα συναρμόδια Υπουργεία αν υπάρχει πρόθεση τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης ώστε εντός του σκοπευτηρίου μαζί με τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας να συστεγασθεί και προπονητικό κέντρο σκοποβολής όπου οι αθλητές του συγκεκριμένου αθλήματος θα προπονούνται κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες;   

Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος

Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής