Άμεση ανάγκη δημιουργίας πρωτοβάθμιας δομής υγείας στον δήμο Παλλήνης

Άμεση ανάγκη δημιουργίας πρωτοβάθμιας δομής υγείας στον δήμο Παλλήνης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σχετικά με την πρωτοβάθμια υγεία στο δήμο Παλλήνης κατέθεσε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος.

Παρά το γεγονός ότι ο δήμος Παλλήνης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε πληθυσμό της Ανατολικής Αττικής (54.500 κάτοικοι), οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας είναι ανύπαρκτες. Σε ολόκληρο τον δήμο υπάρχουν μόνο δύο συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ, οικογενειακοί γιατροί. Τα ιατρεία του ΙΚΑ, τα οποία άνοιξαν το 2007, σε πλήρως εξοπλισμένο χώρο, παραχωρημένο από τον δήμο, έπαψαν να λειτουργούν το 2013. Σε συνδυασμό με την έλλειψη νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, η κάλυψη και η παροχή ουσιαστικής προστασίας των κατοίκων του δήμου είναι δυσχερής, πόσω μάλλον σε συνθήκες πανδημίας.

Πρόσφατα, το Δημοτικό Συμβούλιο, έλαβε ομόφωνη απόφαση για την αναγκαιότητα της δημιουργίας και λειτουργίας δομής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον δήμο Παλλήνης και, συγκεκριμένα, στο χώρο των Εργατικών Κατοικιών ΙΙΙ, όπου στεγάζονταν στο παρελθόν. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στον αρμόδιο Υπουργό συνοδευόμενη από όλα τα σχετικά στοιχεία προηγούμενων ενεργειών. Η δε δημοτική παράταξη, ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής υπογραφών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Καθώς, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε θετική αντίδραση από το αρμόδιο Υπουργείο, ο Πάνος Σκουρολιάκος κατέθεσε Κοινοβουλευτική Ερώτηση για να στηρίξει τις προσπάθειες του Δήμου και των πολιτών του.