Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για την δημιουργία Πρωτοβάθμιας Δομής Υγείας στον Δήμο Παλλήνης

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για την δημιουργία Πρωτοβάθμιας Δομής Υγείας στον Δήμο Παλλήνης

Την Δευτέρα 20.09 συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ανατολικής Αττικής Πάνου Σκουρολιάκου προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Άμεση Ανάγκη Δημιουργίας Πρωτοβάθμιας Δομής Υγείας στον Δήμο Παλλήνης».

Ο κ. Σκουρολιάκος κατά την πρωτολογία του τόνισε πως ο Δήμος Παλλήνης αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Ανατολικής Αττικής αλλά στον οποίο δεν υπάρχει δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ οι συμβεβλημένοι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι μόνο δύο. Τα δε ιατρεία του ΙΚΑ δεν λειτουργούν από το 2013.

Απαντώντας εκ μέρους του Υπουργείου, ο Υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης αν και παραδέχτηκε ότι θα ήταν θετικό να δημιουργηθεί πρωτοβάθμια δομή Υγείας στον Καλλικρατικό Δήμο Παλλήνης αρνήθηκε να λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Όμως ο βουλευτής Αν. Αττικής τόνισε στην δευτερολογία του πως η τοπική κοινωνία περιμένει άμεσα την δημιουργία του Κέντρου Υγείας που το έχει τόσο ανάγκη. Η συγκεκριμένη Επίκαιρη Ερώτηση εντάσσεται σε μία σειρά Ερωτήσεων για ζητήματα Υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής και σύντομα θ’ ακολουθήσουν και άλλες.