Συνέντευξη στο “Κανάλι Ένα 90,4 FM” του Πειραιά

Συνέντευξη στο “Κανάλι Ένα 90,4 FM” του Πειραιά

O Πάνος Σκουρολιάκος στη συνέντευξη αυτή τόνισε:

Οι συσχετισμοί της εκλογικής δύναμης των κομμάτων αυτή τη στιγμή επιτρέπουν το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης από την κάλπη της απλής αναλογικής.

Οι αντίπαλοί μας με ψέματα και προπαγάνδα θα πορευτούν ως τις εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αυτή τη στιγμή λέει ό,τι λέει για να κρατήσει την εκλογική του δύναμη. Μετά τις εκλογές θα συζητήσουν όλοι, των μελών συμπεριλαμβανομένων, για την επόμενη μέρα της χώρας και την προοδευτική διακυβέρνηση.

Το Σύνταγμα δεν λέει πουθενά αυτά που ο κ. Μητσοτάκης θέλει να λέει, ότι δηλ. οι πρώτες κάλπες θα αποφασίσουν ποιός θα κυβερνήσει και οι δεύτερες πώς θα το κάνει.

Δεν απευχόμαστε, ίσα-ίσα, να είναι στη Βουλή όποιο δημοκρατικό κόμμα. Μόνο για τους φασίστες το απευχόμαστε.

Με αφορμή ερώτηση ακροατή θύμισε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις των ηθοποιών, στη συνέχεια, στην περίοδο της πανδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενίσχυσε τους μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι τους καλλιτέχνες. Για να φτάσουμε στο σήμερα που αμφισβητούνται και υποβιβάζονται τα πτυχία των καλλιτεχνών.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις στα κρατικά θέατρα, έφερε το νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα και στο πρόγραμμά του για τις επερχόμενες εκλογές έχει μια σειρά προτάσεων με πρόνοιες για τον Πολιτισμό.

Η ΝΔ ευνόησε τους ισχυρούς του χρήματος, τις μεγάλες ιδιιωτικές επιχειρήσεις και παρέδωσε δημόσια αγαθά στους ιδιώτες με τελευταίο επεισόδιο την προσπάθειά της να παραδώσει και το νερό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκε με τους φτωχούς, τους άνεργους, τους ανασφάλιστους σε ένα αρνητικό πολιτικό περιβάλλον.

Περιέγραψε την τραγική οικονομική πραγματικότητα για εργαζόμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη “παρατηρητή” και τροχονόμο των κερδών των λίγων.

Η Eurostat βρήκε ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων είναι στο 68% του Μ.Ο. της ΕΕ. Κάτω από μας είναι μόνο η Βουλγαρία και η Τσεχοσλοβακία. Αυτή η παράταξη (ΝΔ) μας οδήγησε εδώ.

Με ψέματα ήρθαν και με ψέματα φεύγουν.