Συνέντευξη στο ΚΑΝΑΛΙ 1 Πειραιά 90,4 – 8.11.2022

Συνέντευξη στο ΚΑΝΑΛΙ 1 Πειραιά 90,4 – 8.11.2022

Ο Πάνος Σκουρολιάκος ήταν καλεσμένος σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά.

Η πρώτη ερώτηση που του τέθηκε αφορούσε τις υποκλοπές υπό το βάρος των αποκαλύψεων της εφημερίδας Documento και του Κώστα Βαξεβάνη.

Ο βουλευτής απάντησε πως οι μέχρι τώρα ενέργειες της κυβέρνησης της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είχαν μόνο προσχηματικό χαρακτήρα. Πρόσωπα που είχαν κομβικό ρόλο δεν κατέθεσαν και όσοι κατέθεσαν επικαλέστηκαν το απόρρητο μς ατλοχο να κλείσει το θέμα και να πάμε παρακάτω. Θύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης πήρε υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ, έβαλε επικεφαλής της τον κ. Κοντολέοντα αλλάζοντας το νόμο για να χωρέσει και έδωσε αρμοδιότητα στον ανηψιό του κ. Δημητριάδη. Ο κ. Μητσοτάκης κάτι προετοίμαζε τότε, κάτι ήθελε.

Ο κ. Μητσοτάκης αποποιείται τις ευθύνες του συνεχώς. Δεν γνωρίζει για κανένα θέμα. Για όλα φταίει κάποιος άλλος και βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο αθεόφοβος κατηγόρησε και για τις υποκλοπές ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαριτολογώντας είπε πως “σε λίγο θα μας πουν πως το μήλο στην Εύα το έδωσε ο Τσίπρας”.

Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τους πάντες για να γίνει πρωθυπουργός. Τώρα διακηρύττει ότι τον κηνυγούν τα συμφέροντα επιχειρηματιών που έχουν ομάδες, ΜΜΕ ή ό,τι άλλο και τον εκβιάζουν.

Είναι αξιοθρήνητο αυτό που συμβαίνει.

Οι υποκλοπές προκαλούν ήδη πολιτικές εξελίξεις. Το απεγνωσμένο βλάμμα και το κάτωχρο πρόσωπο του πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στο ΑΝΤ1 το δείχνουν.

Κάνει τα ίδια με τον πατέρα του Κων/νο Μητσοτάκη. Δεν μαθαίνει από την ιστορία της οικογένειάς του. Δεν είδε τα αποτελέσματα των παρακολουθήσεων του Μαυρίκη για λογαριασμό του πατέρα του;

Μακάρι να μην είχαμε τέτοιο θέμα, είπε ο βουλευτής. Ας είχαμε να μιλάμε για την ακρίβεια ή ό,τι άλλο. Αυτό εδώ είναι υπονόμευση της δημοκρατίας και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα να σταματήσει η λειτουργία αυτού του παράνομου λογισμικού, του Predator, και να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα. “Πώς θα πάμε σε εκλογές;” αναρωτήθηκε ο Πάνος Σκουρολιάκος. Να άρει το απόρρητο ο κ. Μητσοτάκης για να μάθουμε τι έγινε. Να έρθει να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση που υπέβαλε ο κ. Τσίπρας.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας. Στη μαυρίλα της κρίσης των μνημονίων δεν υπήρξε τέτοια φτώχια των νοικοκυριών. Τρόφιμα και καύσιμα είναι φωτιά. Δεν είναι όμως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. Σ’ αυτόν ωφείλεται ένα μέρος της. Είναι ακρίβεια Μητσοτάκη, κυρίως. Το κύμα των αυξήσεων άρχισε από τον Αύγουστο του 2021 μήνες πριν τον πόλεμο.