Συνέντευξη στο Planet Web Radio και στον Κώστα Τσαπάκη, 20-2-2023

Συνέντευξη στο Planet Web Radio και στον Κώστα Τσαπάκη, 20-2-2023

Ο Πάνος Σκουρολιάκος απάντησε στις ερωτήσεις του Κώστα Τσαπάκη στην εκπομπή “Εντός Λεκανοπεδίου”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την ευκαιρία της ανακήρυξης των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές είπε ότι στο 75% των ψηφοδελτίων που ανακοινώθηκαν έχουμε μια τομή στην πολιτική ιστορία της χώρας μας. Παρατηρούμε μια ανανέωση της τάξης του 50% σε πρόσωπα και βέβαια το 50% όλων των υποψηφίων θα είναι γυναίκες.

Συζητήθηκε η δημοσκοπική υστέρηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το οποίο ο Πάνος Σκουρολιάκος απάντησε ότι στη χώρα μας οι δημοσκοπήσεις έγιναν εργαλείο επιβολής άποψης και όχι μέτρησης τάσεων. Το έδειξε η μεταχείριση του υποψηφίου του ΑΚΕΛ στις Προεδρικές εκλογές της Κύπρου ή η μεταχείριση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του ’19, όταν έβλεπαν το ΣΥΡΙΖΑ στο 24% και πήρε 32%.

Οι αντιδράσεις του κόσμου με τον οποίο έρχεται σε επαφή ο βουλευτής του δίνουν το δικαίωμα να πιστεύει ότι τα δεδομένα δεν είναι καθόλου όπως τα παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις. Εισπράτταμε τις αντιδράσεις πριν τις εκλογές του ’19, τα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, τις εισπράττουμε και τώρα με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχια, την αβεβαιότητα του πολίτη για τη δουλειά, το σπίτι, το μέλλον του εντέλει.

Σχολίασε την απόγνωση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται σε αντίθεση με τις μεγάλες οι οποίες εκμεταλλεύονται χρηματοδοτικά εργαλεία και τους εργαζόμενους, αφού χρησιμοποιούν τους αντεργατικούς νόμους της ΝΔ σε βάρος τους. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι δημοσκοπικά καθαρά μπροστά στις προτιμήσεις των νέων, συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες.

Η συνέντευξη συνεχίστηκε με μεγάλη αναφορά στην εκλογική περιφέρεια του Πάνου Σκουρολιάκου, την Ανατολική Αττική και τα προβλήματά της. Ο βουλευτής αναφέρθηκε στο σύνολο των προβλημάτων της με κορυφαίο, όπως είπε, το ζήτημα των υποδομών. Η Ανατολική Αττική, μετά τη λειτουργία του αεροδρομίου στα Σπάτα, υπέστη οικιστική έκρηξη που δεν ακολουθήθηκε όμως από αντίστοιχες υποδομές.

Εγινε επίσης μεγάλη αναφορά στο ζήτημα της υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού με δημόσιες δομές υγείας, ζήτημα που είναι στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα του βουλευτή και που ανέδειξε με πολλές κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις. Παρουσίασε την δυναμικότητα σε γιατρούς που παρέλαβε το ’15 και άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ το ’19 στην κυβέρνηση της ΝΔ και το ζήτημα της ίδρυσης Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής όταν βρεθήκαμε πολύ κοντά στην ίδρυσή του, μετά τη συμφωνία Τσίπρα-Αναστασιάδη. Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως κατάργησε αυτή τη συμφωνία με την αιτιολογία, δια στόματος Υφυπουργού Υγείας σε Ερώτηση Σκουρολιάκου στη Βουλή, ότι ένα νοσοκομείο έχει μεγάλα λειτουργικά έξοδα που προφανώς δεν αξίζουν οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής.

Εκλεισε τη συνέντευξη με όσα γίνονται στο χώρο του Πολιτισμού, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την εχθρική για τον Πολιτισμό πολιτική της ΝΔ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εκανε μια σύντομη παράθεση όλων των προβλημάτων που επισώρευσε αυτή η κυβέρνηση: τσιμέντωμα Ακρόπολης, καταστροφή αρχαιοτήτων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, εγκατάλειψη αρχαιολογικών χώρων, αποκοπή των μεγάλων Μουσείων της χώρας με μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ, νομιμοποίηση προϊόντων λαθρανασκαφής και αρχαιοκαπηλίας (Συλλογή Στερν) και εσχάτως το ΠΔ85/2022 που υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σπουδών και έχει ενώσει όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη.