Στο “Αρτ TV”, στην εκπομπή ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ

Στο “Αρτ TV”, στην εκπομπή ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ

Το βράδυ της Δευτέρας 17-42023, ο Πάνος Σκουρολιάκος βρέθηκε στα στούντιο του ΑρτTV, σε πολιτική συζήτηση με φόντο τις εκλογές του Μάη 2023.

Στη συζήτηση τόνισε πως τα 4 τελευταία χρόνια με ανεπαρκή κυβέρνηση ο λαός πέρασε πολύ δύσκολα και απαρίθμησε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε μια σειρά θέματα όπως:

  • Το έγκλημα της διαχείρισης της πανδημίας – θύμισε τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ, την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα που μιλούσε για την τύχη όσων διασωληνωθούν εκτός ΜΕΘ, την πρόθεση της κυβέρνησης ΝΔ να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ. “Δεν θέλουν δημόσιο σύστημα Υγείας”, είπε.

Εδώ, με αφορμή ερώτηση του δημοσιογράφου, θύμισε την ιστορία του Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής. Ήταν δωρεά του Κύπριου Προέδρου κ. Αναστασιάδη, στην πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μετά την καταστροφή στο Μάτι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως σταμάτησε κάθε εξέλιξη και στις Ερωτήσεις Σκουρολιάκου στη Βουλή για το θέμα, απάντησε δια στόματος 2 Υπουργών – Κοντοζαμάνη και Πλεύρη – ότι δεν θα γίνει γιατί είναι ακριβή η λειτουργία του.

  • Τη διαχείριση της ακρίβειας και των τιμών
  • Τα δημοκρατικά ζητήματα (υποκλοπές στις επικοινωνίες προέδρων κομμάτων, βουλευτών, δημοσιογράφων, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων,κλπ)

Το δίλημμα των εκλογών είναι αν αντέχει ο ελληνικός λαός μια νέα 4ετία Μητσοτάκη, με νέες σπατάλες. Αυξήθηκε, είπε το δημόσιο χρέος κατά 40 δις ευρώ και το ιδιωτικό χρέος κατά 111 δις ευρώ.

Τι θα κάνατε εσείς, αν ήσασταν κυβέρνηση; ρώτησε ο δημοσιογράφος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ενισχύσει το ΕΣΥ, είπε. Παρέλαβε άδεια Κέντρα Υγείας, τα παρέδωσε τα Κέντρα Υγείας πλήρως στελεχωμένα και όταν ήρθε η πανδημία, η κυβέρνηση ΝΔ τα άδειασε πάλι για να μεταφέρει τους γιατρούς στα νοσοκομεία. Δεν προσλάμβανε γιατρούς, γιατί “Τι θα κάνουμε τους γιατρούς όταν φύγει η πανδημία”, έλεγαν.

Ανέφερε ακόμα μια φορά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και τόνισε ότι τα χρήματα βρίσκονται, όταν κάποιος αποφασίσει να κόψει τις σπατάλες. 9 δις ευρώ απευθείας αναθέσεις έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θύμισε.

Στάθηκε ιδιαίτερα στις πρόνοιες του ΣΥΡΙΖΑ για τους συνταξιούχους και είπε ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιστροφή των αναδρομικών τους σε τρεις δόσεις και η επαναφορά της 13ης σύνταξης που η ΝΔ τους στέρησε, αν και κατηγορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι δίνει ένα προεκλογικό ανεπαρκές επιδοματάκι. Δεσμεύτηκε όμως ότι θα το τηρήσει, αφού το ψήφισε.