Στο Αρτ TV για το διπλωματικό επεισόδιο με τη Λιβύη και τις υποκλοπές.

Στο Αρτ TV για το διπλωματικό επεισόδιο με τη Λιβύη και τις υποκλοπές.

Ο Πάνος Σκουρολιάκος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Λόγος & Αντίλογος” του Αρτ TV στις 17-11-2022. Η συζήτηση αφορούσε την εξωτερική πολιτική, το διπλωματικό επεισόδιο και την αποχώρηση Δένδια από τη Λιβύη, τις υποκλοπές και το νέο νόμο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση. Συμμετείχαν ο κ. Καράογλου από τη ΝΔ και ο κ.Σμέρος από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Τη συζήτηση συντόνισε η Ελευθερία Κοσμοπούλου.
Το επεισόδιο που διαδραματίστηκε στη Λιβύη δεν περιποιεί τιμή στην εξωτερική μας πολιτική, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αναρωτήθηκε τι λόγους είχε ο κ. Δένδιας να επισκεφτεί την Τρίπολη για να συναντήσει τη φιλότουρκο υπουργό Εξωτερικών αυτής της χώρας, ποιος συμφώνησε τις λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης που εξέθεσε τη χώρα μας και αμαύρωσε την εικόνα της. Έφεραν τον κ. Δένδια προ τετελεσμένων, πράγμα που προδίδει έλλειψη εθνικής στρατηγικής και πιθανόν αντιθέσεις ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και το ΥΠΕΞ.
Ο κ. Μητσοτάκης ζητά από τους Αμερικάνους να παρέμβουν για τη συνάντηση με την κυβέρνηση της Λιβύης και ο κ. Δένδιας δεν την αναγνωρίζει. Ας συνεννοηθούν και ας συντονιστούν, είπε ο Πάνος Σκουρολιάκος.
Στις εξοργητικές αιτιάσεις του κ. Καράογλου και της ΝΔ ότι είναι ντροπή για το ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μικροπολιτική με την εξωτερική πολιτική, ο βουλευτής απάντησε ότι όταν η κυβέρνηση τα κάνει μούσκεμα στην εξωτερική πολιτική, θα ακούει κριτική, δεν θα μας απαγορεύσετε την κριτική. Αν δε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλήσει, είναι υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό.
Όταν ο κ. Καράογλου επανέλαβε τα ψεύτικα επιχειρήματα της ΝΔ περί δήθεν κατάργησης της συμφωνίας για τους εξοπλισμούς με τη Γαλλία, παρενέβη για να αποκαταστήσει την αλήθεια λέγοντας πως όταν η χώρα μας δίνει “ένα σκασμό λεφτά” για αεροπλάνα, φρεγάτες, ελικόπτερα, κλπ και δεν συμφωνείται υποκατασκευαστικό έργο για την ελληνική αμυντική βιομηχανία, για διαφύλαξη θέσεων εργασίας στη χώρα μας, για λειτουργία των ναυπηγείων μας, ο κ. Τσίπρας, μέσω του πρέσβη της Γαλλίας, λέει στον κ. Μακρόν ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση. Δεν ισχύουν τα ψέματα της ΝΔ περί ακύρωσης της συμφωνίας.
Επανερχόμενος στο θέμα με τον κ. Δένδια συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει εξωτερική πολιτική, δεν υπάρχει συνεννόηση και η κυβέρνηση εκθέτει τα άξια και έμπειρα στελέχη του ΥΠΕΞ.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τις υποκλοπές άρχισε την τοποθέτησή του λέγοντας πως η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης είναι αμετανόητοι. Μετά τις πομπές τοιυς με όλα αυτά τα ονόματα που βγήκαν ότι παρακολουθούνταν και κανένας δεν πήγε στη δικαιοσύνη, συνεχίζουν την προσπάθεια συγκάλυψης.
Με το νόμο που φέρνουν στη Βουλή (αρ. 4 παρ. 7) δεν επαναφέρουν τη δυνατότητα ενημέρωσης κάποιου που παρακολουθούνταν. Ως εκ τούτου δε θα γνωρίζουμε στις επόμενες εκλογές αν ο κ. Ανδρουλάκης έκανε κάτι αξιόποινο, αν ήταν πράκτορας για παράδειγμα.
Ο νέος νόμος προβλέπει καταστροφή του υλικού σε 6 μήνες.
Ακόμα και ναυαρχίδες του Τύπου που στηρίζουν τον κ. Μητσοτάκη (Βήμα) γράφουν ότι το Predator ήρθε από την Κύπρο στην Αθήνα για το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό δεν το έγραψε η Αυγή, σχολίασε.
Ο Πάνος Σκουρολιάκος, απευθυνόμενος στο βουλευτή της ΝΔ κ. Καράογλου είπε πως δεν απαντάτε σε τίποτα, είναι σαν να αποδέχεστε ό,τι σας καταλογίζουμε.