Στο “αρτ TV” με το Γιώργο Βαθιώτη

Στο “αρτ TV” με το Γιώργο Βαθιώτη

Ο Πάνος Σκουρολιάκος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» του “αρτTV” με το Γιώργο Βαθιώτη.
Η θεματολογία της πολιτικής συζήτησης με εκπροσώπους από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αφορούσε την τουρκική προκλητικότητα, τις επερχόμενες εκλογές και τα μείζονα ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής (οικονομία, ακρίβεια, αισχροκέρδεια, υποκλοπές).
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θύμισε τη στάση της ΝΔ ως αντιπολίτευση όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση εξήγγειλε το σχεδιασμό επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην περιοχή της δυτικής Ελλάδας. Η ΝΔ τότε μιλούσε για προδοσία και υποχωρητισμό αν δεν γίνει παντού. Ως κυβέρνηση έκανε αυτό που σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε, επιμένει για τα 12 μίλια νότια της Κρήτης.
Απάντησε και στα ερωτήματα που αφορούσαν τις συμφωνίες που έφερε η ΝΔ με Γαλλία και ΗΠΑ και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά επαναδιαπραγμάτευση και όχι ακύρωση, για να πετύχει η χώρα να κάνει ένα τμήμα του κατασκευαστικού έργου στα ναυπηγεία της και την αμυντική της βιομηχανία.
Παρενέβη για να θυμίσει ότι η κυβέρνηση απέσυρε τεθωρακισμένα οχήματα από τα νησιά και τα έστειλε, ως μη όφειλε, στην Ουκρανία με την υπόσχεση ότι θα τα αντικαταστήσει και έφερε άλλα που τα έστειλε όμως στη Θράκη.
Η συζήτηση επεκτάθηκε και στα ζητήματα των εκλογών και των ποσοστών των δημοσκοπήσεων όπου ο Πάνος Σκουρολιάκος θύμισε τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 σε αντίθεση με τα ποσοστά των τότε δημοσκοπήσεων που του έδιναν 8% λιγότερο. Αναφορικά με τις τωρινές δημοσκοπήσεις είπε πως αυτές προσπαθούν να βγάλουν από το κάδρο τις υποκλοπές, ότι δήθεν οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται, ή την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.