Σκουρολιάκος: Η Ν.Δ. έχει αλλεργία στους ανθρώπους της τέχνης

Σκουρολιάκος: Η Ν.Δ. έχει αλλεργία στους ανθρώπους της τέχνης

Λάβρος κατά των κυβερνητικών παροχών στους ανθρώπους της τέχνης είναι ο Πάνος Σκουρολιάκος. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μιλώντας στην κυριακάτικη Kontra News, κατηγορεί την κυβέρνηση για «επιεικώς ανεπαρκή μέτρα στήριξης στους καλλιτέχνες, που τους έχουν οδηγήσει ακόμη και σε συσσίτια για να μπορέσουν να επιβιώσουν».

Όπως αναφέρει, «Οι ενισχύσεις της κυβέρνησης αφορούν λίγους και αυτά που δίνει είναι επίσης λίγα. H πλειοψηφία των καλλιτεχνών απορρίπτεται λόγω των κριτηρίων και των προϋποθέσεων που έχει ορίσει η Πολιτεία», καταλογίζοντας στη Ν.Δ. την λογική του ρουσφετιού. Μάλιστα, με στοιχεία που παραθέτει, «σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, οι εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού ξεπερνούν τις 95.000. Η επέκταση του βοηθήματος για όσους είχαν πάρει το εποχικό επίδομα του 2018-2019 αφορά μόλις 2.770 άτομα».

«Έχουν δώσει ένα σκασμό λεφτά και δεν ξέρουμε ποιοι τα έχουν πάρει και με ποια κριτήρια», λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκουρολιάκος επισημαίνει πως «η Ν.Δ. έχει αλλεργία στους ανθρώπους της τέχνης και τους τοποθετεί απέναντί της, εκτός φυσικά από τους ημετέρους της», αφήνοντας να εννοηθεί πως η κυβέρνηση, για τους δικούς της λόγους, λειτουργεί εκδικητικά απέναντι στους καλλιτέχνες.

Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι, τη στιγμή που δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία ανοίγματος θεάτρων, μουσικών σκηνών και καλλιτεχνικών χώρων, ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρει πως «ήδη αρκετοί ηθοποιοί βιοπορίζονται από συσσίτια, που οργανώνει ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, στο Κοινωνικό Ιατρείο και στο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, καθώς από τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση έχει θέσει όλο τον κλάδο του πολιτισμού σε υποχρεωτική αργία με ανεπαρκέστατη κρατική φροντίδα».

Ολόκληρο το ρεπορτάζ: «Η κραυγή αγωνίας των καλλιτεχνών που κάνεις δεν ακούει…»