Πάνος Σκουρολιάκος στην politic: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ό,τι οι ανάγκες της κοινωνίας επιτάσσουν»

Πάνος Σκουρολιάκος στην politic: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ό,τι οι ανάγκες της κοινωνίας επιτάσσουν»

«Θέλουμε δεν θέλουμε η πραγματικότητα είναι σκληρή, μετρήσιμη και παρούσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει κάτι που οι ίδιες οι ανάγκες της κοινωνίας επιτάσσουν. Γίνεται η φωνή των συμπολιτών μας», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην POLITIC ο Πάνος Σκουρολιάκος, σχολιάζοντας το ζήτημα της ακρίβειας. Ως προς τον τομέα ευθύνης του- είναι αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αξιωματικής αντιπολίτευσης- παρατηρεί πως η κυρία Μενδώνη ανέλαβε πολιτικώς να υλοποιήσει την καταστροφική για τον πολιτισμό πολιτική του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνέντευξη στον Γιάννη Συμεωνίδη

Ως βουλευτής Ανατολικής Αττικής, εξάλλου, τονίζει πως τα χρήματα της δωρεάς της κυπριακής κυβέρνησης για το Μάτι θα χρησιμοποιηθούν για κατοικίες και δασικά πάρκα με μπαράκια κι εξοχικά κέντρα αντί για τη δημιουργία νοσοκομείου, όπως είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση, εξάλλου, με το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συμφωνεί με τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή του προέδρου από τη βάση και για ορισμένες χρονικώς θητείες και των βουλευτών, υπογραμμίζοντας πως «στην Αριστερά δεν είμαστε καρεκλοκένταυροι, δεν είμαστε αιώνιοι, πρέπει να ξεκινάμε από την κοινωνία και σε αυτήν να επιστρέφουμε».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη Σκουρολιάκου:

-Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει σειρά προτάσεων για την ακρίβεια και την πανδημία. Από την επαφή που έχετε με τους πολίτες αισθάνεστε πως αυτές βρίσκουν ανταπόκριση ή υπάρχει ακόμα δυσπιστία λόγω του κυβερνητικού σας παρελθόντος;

Θέλουμε δεν θέλουμε η πραγματικότητα είναι σκληρή, μετρήσιμη και παρούσα. Η βενζίνη που βάζει ο καθένας στο αυτοκίνητο, τα ψώνια στη λαϊκή ή στο σούπερ μάρκετ, το φυσικό αέριο που ανέβηκε κατά 154%, το ρεύμα που σκαρφάλωσε κατά 56% και ό,τι άλλο είναι στοιχειωδώς χρειαζούμενο για τα ελληνικά νοικοκυριά, μιλούν από μόνα τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει κάτι που οι ίδιες οι ανάγκες της κοινωνίας επιτάσσουν. Γίνεται η φωνή των συμπολιτών μας.

-Εκτιμάτε πως οι πολιτικές που ασκούνται στο υπουργείο Πολιτισμού είναι κατά βάση προσωπικές, της Λίνας Μενδώνη, ή έρχονται από πιο ψηλά;

Δεν είμαστε τόσο αφελείς να πιστεύουμε πως η κυρία Μενδώνη ασκεί μια προσωπική πολιτική στο ΥΠΠΟ. Προφανέστατα πολιτεύεται βάσει οδηγιών του πρωθυπουργού. Είναι δε τέτοια η ατζέντα της αλλά και μεθόδευση των νομοθετημάτων και των ενεργειών της, που δημιουργείται η βάσιμη εντύπωση πως η κυρία υπουργός, πριν ακόμα από την ορκωμοσία της, είχε σαφή γνώση των πολιτικών αποφάσεων που θα έπρεπε να λάβει. Αναμφισβήτητα λοιπόν η κυρία Μενδώνη ανέλαβε πολιτικά να υλοποιήσει την καταστροφική για τον Πολιτισμό πολιτική του κ. Μητσοτάκη.

-Διαφωνήσατε ως κόμμα και με την ψήφο σας με τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση τα χρήματα της χορηγίας της κυπριακής κυβέρνησης για το Μάτι. Μπορεί, όμως, να γίνει νοσοκομείο στην περιοχή, όπως προτείνετε, με μόλις 10.000.000 ευρώ που είναι το ποσό της χορηγίας;

Ο αγώνας για την δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, μετράει πάνω από τριάντα χρόνια. Υπάρχει πραγματική ανάγκη για τους κατοίκους της περιοχής που είναι πολλοί πια, με την μετακίνηση μεγάλου πλήθους κατοίκων από το πολεοδομικό συγκρότημα Αθήνας– Πειραιά προς την Ανατολική Αττική. Για τον κάτοικο του Λαυρίου, του Σαρωνικού, του Ωρωπού και όχι μόνον, είναι απαγορευτική η μεταφορά του σε ένα έκτακτο περιστατικό. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύτηκε προσωπικά με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, την δημιουργία του νοσοκομείου αυτού που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο τόπος, με χορήγηση 10.000.000 ευρώ από την κυβέρνηση της Κύπρου. Προφανώς, το δημοσιο ή ακόμα και άλλοι χορηγοί θα κάλυπταν το συνολικό ποσόν.

Με την ανάληψη της διακυβέρνησης από την ΝΔ, η συμφωνία μπήκε στο συρτάρι. Σε δική μου επίκαιρη ερώτηση ο υφυπουργός Υγείας, απάντησε ότι το νοσοκομείο δεν θα γίνει, γιατί η λειτουργία του… κοστίζει! Έρχεται τώρα λοιπόν η κυβέρνηση και μας λέει πως τα χρήματα των Κυπρίων αδελφών μας θα χρησιμοποιηθούν για κατοικίες και δασικά πάρκα με μπαράκια και εξοχικά κέντρα!
Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που είναι εχθρική απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας. Από μια κυβέρνηση που θέλει να κλείσει τα υφιστάμενα δημόσια νοσοκομεία, δεν περιμέναμε βέβαια κάτι καλύτερο.

-Πώς αξιολογείτε τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ιδίως για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη;

Θεωρώ πως οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Συμφωνώ πως ο Πρόεδρος, πρέπει να εκλέγεται από την βάση και όχι από ένα ενδιάμεσο σώμα. Ακόμα, συμφωνώ με την καθιέρωση ορισμένου αριθμού θητειών για βουλευτές, ευρωβουλευτές, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και όποιων άλλων οργάνων συμφωνηθεί από το Συνέδριό μας. Θεωρώ πως στην Αριστερά, δεν είμαστε καρεκλοκένταυροι, δεν είμαστε αιώνιοι, πρέπει να ξεκινάμε από την κοινωνία και σε αυτήν να επιστρέφουμε.

Πηγή: politic.gr