Ερτ1, πολιτική συζήτηση

Ερτ1, πολιτική συζήτηση

Στην τηλεοπτική του παρουσία στην ΕΡΤ1, ο Πάνος Σκουρολιάκος κλήθηκε να απαντήσει σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων της πολιτικής ζωής της χώρας, ενόψη των εκλογών του Μαΐου.
Χαρακτηριστικά σημεία των τοποθετήσεών του:

  • Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα του δημοκρατικού τόξου, σοσιαλδημοκρατικό με ιστορία που έχει τα καλά της και τα κακά της. Είναι βασικός παίκτης της πολιτικής μας ζωής και οφείλει να επιτελέσει το ρόλο που θα του αναθέσει το εκλογικό σώμα.
  • Ήρθε στην πλάτη μας το μεταναστευτικό από τρια ανοιχτά πολεμικά μέτωπα. Τώρα δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η ΝΔ το κατάργησε και όταν κατάλαβε το λάθος της το επανέφερε. Οι όροι, οι συνθήκες που χειρίστηκε το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν συγκρίνονται με το σήμερα. Εισέρευσαν χρήματα από την ΕΕ, έγιναν campus, κ.ά. Όλα τα ξεκίνησε και τα έβαλε σε τάξη ο ΣΥΡΙΖΑ.
    *Ακούω ό,τι λέει ο Πρόεδρός μας, ό,τι λένε τα όργανα. Όλο το άλλο είναι κουτσομπολιό. Κάνω έκκληση να μιλήσουμε πολιτικά. Μπορούμε; (αναφερόμενος στα παραπολιτικά ζητήματα που τείνουν να γίνουν κύρια θέματα πολιτικής αντιπαράθεσης).
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στη μάχη με πολιτικά επιχειρήματα. Ελπίζουμε ένα κοινωνικό κράτος να φροντίσει για αύξηση μισθών, μείωση τιμών με ευθύνη και φροντίδα στον πολίτη.