Ολομέλεια – συζήτηση πρότασης δυσπιστίας, 26-1-2023

Ολομέλεια – συζήτηση πρότασης δυσπιστίας, 26-1-2023

Ο Πάνος Σκουρολιάκος πήρε το λόγο στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο Πρόεδρος κ. Αλέξης Τσίπρας και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις υποκλοπές.


Ο βουλευτής αρχικά στηλίτευσε τη στάση υπουργών και βουλευτών της ΝΔ κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης, οι οποίοι ωρύονταν και στρίγκλιζαν. Αναρωτήθηκε σε πόσο μεγάλη απόγνωση βρίσκονται ως κόμμα και συμπλήρωσε ότι δεν νιώθει συνάδελφος με κάποιους εκ των βουλευτών της πλειοψηφίας, αφού δεν κάνει την ίδια δουλειά με αυτούς που ωρύονται. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, πρόσθεσε. Χαρακτήρισε τραμπουκισμούς από ακροδεξιούς αυτή τη στάση, για να αμαυρωθεί το δημοκρατικό πολίτευμα.


Αφού έκανε μια γρήγορη επισκόπηση στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη και στα δεινά που αυτή έφερε στον ελληνικό λαό – αθέτηση όλων των προεκλογικών της υποσχέσεων, κύμα ακρίβειας, διασπάθιση δημοσίου χρήματος με απευθείας αναθέσεις, άθλιο χειρισμό πανδημίας – φτάσαμε και στις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, είπε.
Στη συνέχεια και με αφορμή τη χρήση του κειμένου του Λυσία “Υπέρ αδυνάτου” από τον κ. Γεραπετρίτη, έκανε μια σύντομη αναφορά στο λόγο που γράφτηκε το κείμενο και αναρωτήθηκε αν οι της κυβέρνησης ή οι βουλευτές της ΝΔ ταυτίζονται σε κάτι με τον “αδύνατο” του Λυσία.
Χαρακτήρισε την κυβέρνηση και τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ως θύτες των παρακολουθήσεων που αυτοσυστήνονται ως θύματα.


Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα οι πολίτες καταμαρτυρούν στην κυβέρνηση. Την υποβάθμιση της Παιδείας, την άρνηση να φέρει το ΥΠΕΞ τα μνημόνια συνεργασίας που θα ολοκληρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις καταστροφές που επέτρεψε το Υπ. Πολιτικής Προστασίας να επισυμβούν για να φυτρώσουν παντού στα καμένα φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, την αστυνομική βία και αυθαιρεσία μαζί με τις αθρώες προσλήψεις αστυνομικών, χωρίς εξετάσεις και εκπαίδευση, τη στιγμή μάλιστα που λείπουν γιατροί, νοσηλευτές, καθηγητές στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές πέφτουν από τα παράθυρα των αμφιθεάτρων λόγω συνωστισμού που προκαλεί η έλλειψη καθηγητών, την ακρίβεια που παρατηρεί απαθής ο Υπουργός Ανάπτυξης και πολλά άλλα.


Επαναφέρετε την παλία σας τέχνη, είπε ο Πάνος Σκουρολιάκος. Το χαφιέ και την παρακολούθηση. Και φυσικά τα fake news και τη σύγχυση στους πολίτες, αναφερόμενος στο περιστατικό του Έβρου και την “Καλογριτσιάδα”. Ρώτησε μάλιστα τη ΝΔ αν ο κ. Καλογρίτσας είναι φτωχός που βάζει βοσκοτόπια ως εγγύηση για να πάρει δάνειο και να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια ή πλούσιος που χρηματοδοτεί παράνομα τον ΣΥΡΙΖΑ, για να γνωρίζουν ως κόμμα σε ποιο ψέμα να απαντήσουν.


Επανήλθε στο κλείσιμο της ομιλίας του στις παρακολουθήσεις από τους “πατριώτες” της κυβέρνησης της ηγεσίας του στρατεύματος της χώρας και στη δικαιολογημένη στοχοποίησή της από την Επιτροπή PEGA της ΕΕ.


Είστε σε αποδρομή, τρομοκρατημένοι που χάνετε την εξουσία και γίνεστε συνεπώς επικίνδυνοι. Ο ελληνικός λαός θα φέρει στο προσκήνιο μια προοδευτική διακυβέρνηση για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία, είπε καταλήγοντας ο Πάνος Σκουρολιάκος.