Κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Σπάτα

Κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Σπάτα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο αν. Τομεάρχης Πολιτισμού και βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Πάνος Σκουρολιάκος σχετικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Σπάτα.

Σε περίπτωση που το υποκατάστημα κλείσει θα δημιουργηθούν σοβαρότατα προβλήματα στην οικονομική ζωή της περιοχής, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους πολίτες. Επίσης είναι αδιανόητο να μην υπάρχει υποκατάστημα στην έδρα ενός από τους μεγαλύτερους Δήμους της Ανατολικής Αττικής.

Με δημόσιες τοποθετήσεις τους Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδας, δημοτικές παρατάξεις, τοπικοί φορείς και συλλογικότητες κατέθεσαν τις διαμαρτυρίες τους για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Δημοτική Κοινότητα Σπάτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου το συγκεκριμένο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, αποτελούσε πυλώνα της τοπικής οικονομίας ενώ ταυτόχρονα οι επαγγελματίες της περιοχής το στήριξαν έμπρακτα με τις καταθέσεις τους. Οι δικαιολογίες λοιπόν της Διοίκησης του Τραπεζικού Ιδρύματος για χαμηλό τζίρο είναι αβάσιμες.

Κλείνοντας επισημαίνουμε πως στην περιοχή υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστών καθώς και αύξηση του πληθυσμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.