Ερώτηση για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Μαραθώνα

Ερώτηση για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Μαραθώνα

Κοινοβουλευτική Ερώτηση για το επικείμενο κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Μαραθώνα κατέθεσε ο αν. Τομεάρχης Πολιτισμού και βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Πάνος Σκουρολιάκος. Την αφορμή για την Ερώτηση έδωσαν οι διαμαρτυρίες του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων στον Μαραθώνα. Ο Υπουργός Οικονομικών ερωτάται εάν προτίθεται να παρέμβει. «Θα έχουν, έστω κι αυτό το μικρό ανταποδοτικό όφελος οι πολίτες από την γενναία αναχρηματοδότηση των συστημικών τραπεζών;», αναφέρεται στην Ερώτηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου το συγκεκριμένο κατάστημα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας -σήμερα Πειραιώς- αποτελούσε  πυλώνα για τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι το έχουν στηρίξει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια με τις καταθέσεις τους. Οι φθηνές δικαιολογίες της Διοίκησης του Τραπεζικού Ιδρύματος για χαμηλό τζίρο δεν αλλάζουν την πραγματικότητα αυτή.

Τονίζεται επίσης πως, σε περίπτωση που κλείσει το κατάστημα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην οικονομική ζωή της περιοχής, κυρίως στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους πολίτες της κοινότητας. Είναι αδιανόητο στην έδρα ενός από τους ιστορικότερους Δήμους της χώρας να μην υπάρχει τραπεζικό κατάστημα. Άλλωστε η περιοχή έχει υψηλή επισκεψιμότητα τουριστών από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο λόγω του Τύμβου, του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, αλλά και όλου του πλούτου των αρχαιοτήτων στο σύνολο του Δήμου.