Η κυβέρνηση δίνει την χαριστική βολή στους ανθρώπους του Πολιτισμού

Η κυβέρνηση δίνει την χαριστική βολή στους ανθρώπους του Πολιτισμού

Κατά τις πρόσφατες δηλώσεις του, αναφορικά με την χαλάρωση των μέτρων αποστασιοποίησης και προστασίας, ο κ. Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως η λειτουργία θεάτρων, φεστιβάλ, μουσικών σκηνών, συναυλιών, ακόμα και ιστορικών χώρων όπως η Επίδαυρος και το Ηρώδειο αναστέλλεται κατά την ερχόμενη θερινή περίοδο. Με πληρότητα 60% θα λειτουργήσουν οι κινηματογράφοι.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση καταδικάζει το δημιουργικό αλλά και ένα μέρος του παραγωγικού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας (ηθοποιούς, μουσικούς, σκηνοθέτες, τεχνικούς, ανθρώπους που εργάζονται στην σίτιση, τις μεταφορές ή στον τουριστικό κλάδο) σε μια «επιβεβλημένη» ανεργία. Ενώ δηλαδή έχουν εργασία, τους απαγορεύεται να την ασκήσουν.

Τονίζουμε πως ήδη η Κυβέρνηση έχει εξαιρέσει χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο θεάματος- ακροάματος από τα μέτρα στήριξης και το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ. Αντίστοιχη οικονομική καταστροφή υφίστανται και οι επιχειρήσεις του χώρου.

Και πάνω απ’ όλα το πλήγμα στην ίδια την δημιουργία έργων τέχνης θα είναι τεράστιο, με αποτελέσματα τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Καθώς ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι επιχειρήσεις επέλεξαν αυτήν την ηθελημένη απραξία – ανεργία, ερωτάται η κ. Υπουργός:

Με ποιον τρόπο, από ποιον κωδικό και με τι ποσό σκοπεύει το δημόσιο να αποζημιώσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, για αυτήν την χωρίς τη θέλησή τους αποχή από τις δημιουργικές δραστηριότητες τους;