Η κ. Κεραμέως στο Λαύριο, η πόλη σε κατάσταση πολιορκίας – Δήλωση για τον αποκλεισμό της πόλης από την αστυνομία.

Η κ. Κεραμέως στο Λαύριο, η πόλη σε κατάσταση πολιορκίας – Δήλωση για τον αποκλεισμό της πόλης από την αστυνομία.

Το τριήμερο 16-18 Δεκεμβρίου διεξάγεται στο Τεχνολογικό Πάρκο της πόλης του Λαυρίου, Σύνοδος των Πρυτάνεων.

Τη σημερινή 3η και τελευταία μέρα της Συνόδου ήταν προγραμματισμένη η παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως.

Η κ. Υπουργός θεώρησε σκόπιμο να εξασφαλίσει για συνοδεία της μια αξιοσημείωτη δύναμη της Αστυνομίας, αποτελούμενη, κατά πληροφορίες δημοτών της πόλης του Λαυρίου, από 100 περιπολικά, 4 κλούβες των ΜΑΤ και 1 αύρα. Η δύναμη αυτή έζωσε την πόλη, απέκλεισε κάθε είσοδο ή έξοδο από αυτή και επέβαλε καθεστώς κατοχής.

Ο δήμαρχος της πόλης εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Σε κατάσταση πολιορκίας το Λαύριο» όπου αναφέρει:

«Είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσεται στην πόλη μας τέτοιος αποκλεισμός, ενώ υπενθυμίζω ότι το Λαύριο κατά καιρούς έχουν επισκεφτεί Πρωθυπουργοί και υπουργοί.

Ως εκ τούτου, απαίτησα από τον Αστυνομικό Διευθυντή να άρει τα μέτρα αποκλεισμού – διότι αυτά δεν ονομάζονται μέτρα προστασίας – της πόλης μας και των δημοτών μας. Πολύ ειδικότερα μέσα σε συνθήκες πανδημίας το να ‘’μην κινείται ούτε κουνούπι ‘’ μέσα στην πόλη εκτός από απαράδεκτο, καθίσταται και επικίνδυνο.»

Διαμαρτύρεται δε έντονα προς όλους τους αρμόδιους και καλεί τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας να τοποθετηθούν.

Μετά από αυτά αναρωτιόμαστε. Οι Υπουργοί του κ. Μητσοτάκη, αλλά και ο ίδιος, υποπτεύονται άραγε ότι θα είναι τόσο ενθουσιώδης η υποδοχή και οι εκδηλώσεις λατρείας των πολιτών, όπου εμφανίζονται, ώστε να έχουν ανάγκη τόσο μεγάλη αστυνομική δύναμη να τους προστατεύει;

Είναι τόσο φιλελεύθεροι δημοκράτες που δεν διανοούνται ότι θα πρέπει να ακούσουν όποιους πολίτες θα ήθελαν να τους εκφράσουν τα παράπονά τους, να διαμαρτυρηθούν πιθανώς ή να τους παραδώσουν τις θέσεις τους;

Ισως πρέπει να τους θυμίσουμε ότι στη χώρα μας το πολίτευμα είναι Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Ας την τιμήσουν λοιπόν χωρίς να την προσβάλουν και να την υποβιβάζουν σε αστυνομοκρατία. Τουλάχιστον όσο ακόμη βρίσκονται στη διακυβέρνηση.