Φρένο στα σχέδια Κτηματικής Υπηρεσίας Δημοσίου-ΕΤΑΔ για την επαπειλούμενη λεηλασία ιδιοκτησιών των κατοίκων του Δήμου Λαυρεωτικής

Μετά το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, που συγκλήθηκε με αφορμή τις διεκδικήσεις ακινήτων από το Δημόσιο έναντι ιδιοκτητών του Δήμου μας, παρουσία των βουλευτών Θανάση Μπούρα και Γιώργου Βλάχου, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου και του Περιφερειακού Συμβούλου Πάρη Ευαγγελίου, επιτροπή του Δήμου Λαυρεωτικής με επικεφαλής το Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά ανέλαβε την πρωτοβουλία για συνάντηση με τους Βουλευτές της περιφέρειάς μας, προκειμένου να δοθεί λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα.

Έτσι, σήμερα Τρίτη 14/2/2017 στις 15:30,έπειτα από επικοινωνία του βουλευτή Γιώργου Πάντζα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Νάσο Αθανασίου, Γιάννη Δέδε και Πάνο Σκουρολιάκο,το Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σταύρο Ιατρού και τους Αντιδημάρχους Παναγιώτη Τσίκλο και Γιάννη Αδάμη.

Επιδόθηκε στους προαναφερόμενους βουλευτές η υπ’αρθιμ. 29/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και σχετικό υλικό και αφού ενημερώθηκαν, υπήρξε δέσμευση εκ μέρους τους για άμεση συνάντηση των εκπροσώπων του Δήμου μας και της Περιφέρειας με τον Γ.Γ. Δημόσιας κ. Περιουσίας Μαντζάκο και την Υφυφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου:

Να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα αναγνωρίζονται ανεπιφύλακτα οι συνδημότες μας έναντι του Δημοσίου, ως αποκλειστικοί κύριοι, νομείς και κάτοχοι των ιδιοκτησιών τους, βάσει του άρθρου 4 του Ν.3127/2003.

Να ανασταλεί η έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής και επιβολής αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης, η εκτέλεση και η είσπραξη των επιβληθέντων προστίμων μέχρι την ανάρτηση των οριστικών πινάκων του Κτηματολογίου.

Να γίνει επέκταση της εφαρμογής του ευεργετικού νόμου 719/77(άρθρο 19-πρόκριση ιδιωτών έναντι Δημοσίου), σε όλη την εδαφική επικράτεια του νυν καλλικρατικού Δήμου Λαυρεωτικής.

Να τροποποιηθεί το άρθρο 22 (παρ.1, εδάφιο Γ) του Ν. 4061/12,που κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών για νομή και κατοχή κληροτεμαχίων πριν την 1/1/1965, ώστε να μην εξαιρείται μόνο ο νομός Αττικής από όλη τη χώρα.

Η Δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε μέσω νομοθετικής ρύθμισης,να δοθεί πολιτική και ουσιαστική λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η Πολιτεία μέσω των Υπηρεσιών της (ΕΤΑΔ-ΚΥΔ), σε εκατοντάδες συνδημοτών μας, που έχει ως συνέπεια την οικονομική και ψυχική επιβάρυνσή τους.

                                                                                   Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

http://www.lavreotiki.gr/poioi-eimaste/dimarxos/grafeio-dimarxou/item/741-freno-sta-sxedia-ktimatikis-ypiresias-dimosiou-etad-gia-yfarpagi-ton-idioktision-ton-katoikon-tou-dimou-lavreotikis