Ερώτηση για τα προβλήματα στις Δομές Υγείας του Δήμου Ωρωπού

Ερώτηση για τα προβλήματα στις Δομές Υγείας του Δήμου Ωρωπού

Ερώτηση για τα προβλήματα που πολλαπλασιάζονται στις δομές υγείας του Δήμου Ωρωπού κατέθεσε ο αν. Τομεάρχης Πολιτισμού και βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Πάνος Σκουρολιάκος. Η Ερώτηση απευθύνεται στο Υπουργό Υγείας, ο οποίος καλείται ν’ απαντήσει γιατί η κυβέρνηση υποβαθμίζει συνεχώς τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας της Ανατολικής Αττικής και τι προτίθεται να κάνει ώστε να τις στηρίξει και ν’ ανοίξει και πάλι τα ιατρεία σε Κάλαμο, Αυλώνα και Αφίδνες.

«Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά, τον τελευταίο χρόνο, και δυστυχώς αναγκαζόμαστε να καταθέσουμε ακόμα μία ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας για να εκθέσουμε την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας στην Ανατολική Αττική», σημειώνει χαρακτηριστικά αφού είναι η τρίτη φορά που καταθέτει σχετική Ερώτηση για τις συγκεκριμένες δομές. «Ο Δήμος Ωρωπού αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση ως η πίσω αυλή της Αττικής και ως φτωχός συγγενής, ενώ χωροταξικά είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής», αναφέρει ο Πάνος Σκουρολιάκος.

Την αφορμή, αυτή την φορά, έδωσαν οι επιστολές του υπεύθυνου του περιφερειακού ιατρείου, κ. Μοναστηριώτη, προς την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ όπως και του Δημάρχου Ωρωπού προς το Υπουργείο Υγείας, επιστολές οι οποίες αναδεικνύουν και πάλι το μείζον πρόβλημα λειτουργίας των ιατρείων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, το περιφερειακό ιατρείο Σκάλας Ωρωπού είναι αδύνατο να λειτουργήσει σε πλήρες ωράριο με μόνο δύο ιατρούς και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες που το ιατρείο καλείται να εξυπηρετήσει ανάγκες άνω των εκατό χιλιάδων πολιτών που επισκέπτονται τις παραθαλάσσιες δημοτικές κοινότητες του Δήμου Ωρωπού.

Τονίζεται πως λόγω των μεγάλων αποστάσεων μεταξύ των δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν τα ιατρεία στις Δημοτικές Κοινότητες Καλάμου, Αυλώνα και Αφιδνών που παλαιότερα λειτουργούσαν αλλά σήμερα με υπαιτιότητα της Κυβέρνησης παραμένουν κλειστά.