Έλλειψη πραγματικής ευρυζωνικής πρόσβασης στη Βορειοανατολική Αττική

Έλλειψη πραγματικής ευρυζωνικής πρόσβασης στη Βορειοανατολική Αττική

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την έλλειψη πραγματικής ευρυζωνικής πρόσβασης στην Βορειοανατολική Αττική κατέθεσε ο αν. Τομεάρχης Πολιτισμού και βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Πάνος Σκουρολιάκος. Στόχος της ερώτησης είναι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Αττικής να λαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες διαδικτύου όπως οι υπόλοιποι κάτοικοι του λεκανοπεδίου; 

Εδώ και καιρό οι κάτοικοι της Βορειανατολικής Αττικής και ιδιαίτερα της δημοτικής κοινότητας Αυλώνα του Δήμου Ωρωπού διαμαρτύρονται ασταμάτητα για την έλλειψη ευρυζωνικών υποδομών στην περιοχή τους, η οποία βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Παρ’ όλο που πληρώνουν ακριβώς το ίδιο αντίτιμο με όλους τους υπόλοιπους, οι παρεχόμενες υπηρεσίες υπολείπονται.

Σε όλη την έκταση του Δήμου Ωρωπού (Αυλώνα, Συκάμινο, Χαλκούτσι, Ωρωπό, Νέα Παλάτια Ωρωπού, Μήλεσι, Αγίους Αποστόλους, Κάλαμος, Καπανδρίτι, Αφίδναι, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Μαλακάσα) οι κάτοικοι διαθέτουν ταχύτητες Internet  περασμένων δεκαετιών.  Κορυφαίο παράδειγμα ο πρώην Δήμος Αυλώνας όπου οι  συνδέσεις του Internet  «σέρνονται» (με δυσκολία ξεπερνούν τα 10Mbps). Σε άλλες περιοχές ο επίσημος OTE δίνει λίγες θύρες (SLOT) σε VDSL γραμμές των 50Mbps, ενώ οι πελάτες άλλων εταιρειών λαμβάνουν ταχύτητες πολύ χαμηλότερες απ’ αυτές για τις οποίες πληρώνουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή στο Δημαρχείο, στο Σχολείο και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες του Αυλώνα ο ΟΤΕ και οι άλλες εταιρείες δεν υποστηρίζουν γραμμές 30 ή 50 Mbps  παρά μόνο μια «παλιά» γραμμή των 24Mbps.