Δήλωση του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής και Συντονιστή της ΕΠΕΚΕ Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου σχετικα με την πρόσληψη καλλιτεχνικών Διευθυντών Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων της χώρας.

Αθήνα 29 Ιουνίου 2017

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αττικής
Πάνου Σκουρολιάκου

  Συνεχίζεται  η παραπληροφόριση γύρω από την τροπολογία για τις θέσεις των καλλιτεχνικών διευθυντών των ΔηΠεΘε  που εισηγήθηκε ο βουλευτής Πάνος Σκουρολιάκος.

 Τι έγινε με αυτήν την τροπολογία; Αποσαφηνίσθηκε πως θα πρέπει κατά τις προκηρύξεις  θέσεων καλλιτεχνικών διευθυντών, να ισχύουν όσα περιγράφονται στον ιδρυτικό νόμο των ΔηΠεΘε ο οποίος ισχύει από το 1983 και μόνον αυτά. Παρατηρήθηκε λοιπόν, πως υπήρξαν προκηρύξεις  όπου αναγράφονταν και πρόσθετα κριτήρια μη νομοθετημένα, τα οποία αυθαιρέτως έμπαιναν από τους αρμόδιους των ΔηΠεΘε, κατά το δοκούν. Συμπλήρωναν δηλαδή κατά βούλισιν τον νόμο! Αυτά ήταν η προϋπόθεση κατοχής πτυχίου ΑΕΙ, ή  Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ακόμα και ηλικιακά  όρια. Με όλη την εκτίμηση στην ανωτάτου επιπέδου μόρφωση, στον ήδη υπάρχοντα νόμο, δεν αναφέρονται καν ως προϋποθέσεις. Άλλα προβλέπονται. Μιλάει για ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, θεατρολόγους, κριτικούς θεάτρου και μουσικούς με ευδόκιμη και επιτυχημένη πορεία στο θέατρο.  Ευλόγως λοιπόν, δημιουργείται η αίσθηση πως αυτά τα πρόσθετα κριτήρια, πιθανόν να φωτογραφίζουν συγκεκριμένο υποψήφιο.

 Ζητήσαμε λοιπόν, να εφαρμόζεται ο ήδη υπάρχων νόμος και μόνον αυτός. Συμπληρωματικά  να θυμίσουμε πως τις προκηρύξεις των θέσεων  και τις προσλήψεις δεν τις κάνει η κυβέρνηση (του ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω), αλλά οι οικείοι Δήμαρχοι των δεκαέξι (στα χαρτιά) ΔηΠεΘε. Και είναι γνωστή η πολιτική ανθρωπογεωγραφία σε αυτούς τους Δήμους. ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν τους λες.

 Αυτά για όποιον ενδιαφέρεται για την απλή και καθαρή αλήθεια.

                                                                      Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος

                                                                      Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

 

Βασ. Σοφίας 2 (Μέγαρο Βουλής), 10021 Αθήνα

Τηλ.2103708473-4,fax:2103707576,

e-mail: p.skouroliakos@parliament.gr