Δήλωση του Πάνου Σκουρολιάκου για το Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τους Τίτλους Σπουδών στην καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Δήλωση του Πάνου Σκουρολιάκου για το Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τους Τίτλους Σπουδών στην καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Με Προεδρικό Διάταγμα, η κυβέρνηση της ΝΔ και η Υπουργός Παιδείας γυρίζουν την καλλιτεχνική εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω.

Οι αγώνες των καλλιτεχνών για διαβάθμιση των πτυχίων τους στο επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αδιάφοροι, ανούσιοι και άνευ σημασίας.

Καλούμε την κυβέρνηση και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποσύρουν άμεσα αυτό το Προεδρικό Διάταγμα και να ανοίξουν άμεσα διάλογο που θα οδηγήσει στη διαβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνών σχολών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως σ’ όλες του τις συλλογικές αποφάσεις, έχει δεσμευτεί:

  • για την κατάθεση μιας ολοκληρωμένης ρύθμισης της καλλιτεχνικής και τεχνικής εκπαίδευσης για τον Πολιτισμό (διαβάθμιση των πτυχίων)
  • για την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για τις παραστατικές τέχνες και τη μουσική, στο επίπεδο της δημόσιας τριτοβάθμιας (πανεπιστημιακής) εκπαίδευσης και
  • για ενίσχυση του θεσμού των Μουσικών Σχολείων με θέσπιση οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες οργάνων και δημιουργία δωρεάν συγγραμμάτων σπουδών για τα ειδικά μαθήματα

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης παραμένει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη, όπως εκφράστηκε και με την χθεσινή δήλωση του Προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα.