Δήλωση για την καταστροφική φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Δήλωση για την καταστροφική φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Από τις 2 Ιουνίου, με κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τους κ.κ. Χαρδαλιά και Σκρέκα  είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την καθυστέρηση των μέτρων πυροπροστασίας της Ανατολική Αττικής και ειδικότερα της Πάρνηθας.

Απάντηση δεν πήραμε και η μόνη ενημέρωσή μας ήταν τα Δελτία Τύπου και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μας διαβεβαίωναν πως η Πολιτεία είναι  έτοιμη να αντιμετωπίσει άμεσα τον όποιο κίνδυνο. Μάλιστα στις 10 Ιουνίου, ακούσαμε για την άσκηση “Δια Πυρός 2021”, η οποία υποτίθεται ότι επιβεβαίωνε την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε περίπτωση φωτιάς στην Πάρνηθα. Στη συνέχεια, στις 14 Ιουνίου ακούσαμε για τον καθαρισμό του δάσους και τη “θωράκιση” του κτήματος Τατοΐου.

Ακούσαμε αλλά τελικά τι είδαμε;

Με άνεμο δύο μποφόρ να καίγεται ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου της Αττικής και να καταστρέφονται οι κατοικίες και οι περιουσίες των κατοίκων της περιοχής. Όσο για τα ερωτήματά μας παραμένουν αναπάντητα. Τώρα οι απαντήσεις μπορεί να έρθουν μόνο με παραιτήσεις. Και με άμεσες ενέργειες αποκατάστασης των πληγέντων αλλά και του περιβάλλοντος.