Δήλωση για τη μη ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου (17-12-2021)

Δήλωση για τη μη ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου (17-12-2021)

Δεκατέσσερις εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μένουν στο δρόμο με απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού, κας Μενδώνη, και Εσωτερικών, κ. Βορίδη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, για να υλοποιηθεί κάθε καλοκαίρι το Φεστιβάλ, περίπου 50 άνθρωποι εργάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Όμως μόνο πέντε από αυτούς εργάζονται με σύμβαση αορίστου χρόνου. Οι υπόλοιποι περιμένουν κάθε Σεπτέμβρη από την εκάστοτε κυβέρνηση να περάσει μια τροπολογία που θα επιτρέψει στη διοίκηση να ανανεώσει για μία ακόμη χρονιά τις ετήσιες συμβάσεις τους. Ετσι έχουμε ανθρώπους να εργάζονται έως και 18 έτη στο Φεστιβάλ, χωρίς όμως η σύμβασή τους να γίνεται αορίστου χρόνου, σε ένα αέναο καθεστώς ομηρίας.

Οι εργαζόμενοι πιέζουν προκειμένου να βρίσκονται όλοι και όλες στη θέση τους ώστε το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου του 2022 να διοργανωθεί κανονικά.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η επέκταση των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ και κατά τους χειμερινούς μήνες, που προβλέπεται και για το προσεχές έτος, έγινε με την εργασιακή επιβάρυνση του υπάρχοντος προσωπικού, το οποίο αγόγγυστα ανταποκρίθηκε στον υπερδιπλασιασμό της εργασίας του.

Είναι για μας αυτονόητο ότι επιβάλλεται η ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.