Δευτερολογία στην Ολομέλεια, στη συζήτηση Σ/Ν για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα

Δευτερολογία στην Ολομέλεια, στη συζήτηση Σ/Ν για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα

Στη δευτερολογία του ο Πάνος Σκουρολιάκος υποστήριξε πως στα χρόνια ύπαρξης ελληνικού κράτους ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μόνο κόμμα που ασχολήθηκε πραγματικά με τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα. Ο νόμος του 1993 είχε μια αρκετά πρωτόλεια προσέγγιση.
Από τότε η ΝΔ δεν έκανε τίποτα και αν δεν υπήρχε η ανάγκη ενσωμάτωσης της κοινοτικής νομοθεσίας, τίποτα άλλο δεν θα έκανε. Το ΠΑΣΟΚ επίσης δεν έκανε τίποτα επί του θέματος στα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα.
Μην έρχεστε τώρα να μας συστήσετε τους καλλιτέχνες!
Ο νόμος του 2017, του ΣΥΡΙΖΑ, επαινέθηκε από όλους τους δημιουργούς, τους ερμηνευτές, τους πάντες, ακόμα και από πολιτικούς αντιπάλους μας. Καλώς ήρθατε λοιπόν στον ακανθώδη χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων.
Μ’ αυτό το νομοσχέδιο ξηλώνεται το πουλόβερ εις βάρος των δημιουργών και των δικαιούχων.
Αντιμετωπίζουμε τα πάντα με σοβαρότητα ως κόμμα και επειδή, μετά την επεξεργασία που κάνατε, σύμφωνα με τις προτάσεις μας, στο άρθρο 21, θα το υπερψηφίσουμε όπως και τις αλλαγές που κάνατε μετά τη νομοθετική πρωτοβουλία μας, την οποία αποδεχθήκατε.
Θα μπορούσαν να είναι καλυτερα τα πράγματα αν είσαστε ξεκάθαρα με τους δημιουργούς και τους ερμηνευτές. Ο χώρος αυτός πέρασε πολλά, με αποκορύφωμα την πανδημία όπου κάνατε ελάχιστα.
Κατέληξε λέγοντας πως απέτυχε η πολιτική της ΝΔ στον πολιτισμό και μακάρι στο χρόνο που τους απομένει να κάνουν ένα-δύο καλά βήματα.