Άρθρο του Π. Σκουρολιάκου: Το μετέωρο βήμα του Μητσοτάκη

Άρθρο του Π. Σκουρολιάκου: Το μετέωρο βήμα του Μητσοτάκη

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ήρθε μέσω Νέας Δημοκρατίας και με ισχυρούς συμπαραστάτες ως παντογνώστης, πανάξιος και παντοδύναμος πρωθυπουργός, να βγάλει την χώρα από τον βούρκο που υποτίθεται πως την είχε σύρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το αντι – ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που είχαν φιλοτεχνήσει άξιοι επικοινωνιολόγοι και το είχε επικοινωνήσει σημαντική μερίδα των ΜΜΕ, αποδείχθηκε σωτήριο για τον κ. Μητσοτάκη. Οι υποσχέσεις που έδωσε, ήταν πολλές. Και στους απλούς πολίτες υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια και στα μεγάλα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου, όπου δεσμεύθηκε ότι θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους.

Με λίγα λόγια, η ΝΔ και ο αρχηγός της, έδωσαν γη και ύδωρ υποσχέσεων προς όλες τις κατευθύνσεις. Από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασης τους στην διακυβέρνηση της χώρας, διατύπωσαν σαφή δείγματα της συνέπειας τους. Με την απόσταση των 2,5 περίπου χρόνων στην εξουσία, έχουμε πια σαφή εικόνα της συνέπειας τους. Η αλήθεια είναι πως τηρούν κατά γράμμα τις υποσχέσεις τους προς τους ισχυρούς.

«Οι μεγαλοεπιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης ενίσχυσαν οικονομικά τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ το 2019. Ανταποδίδοντας αυτή την χορηγία, η ΝΔ νομοθέτησε μια σειρά από θέματα υπέρ των χορηγών της»
Σε ένα ράλι ιδιωτικοποιήσεων, μοιράζουν απλόχερα την δημόσια περιουσία. Όσα δεν πρόλαβαν να κάνουν εν μέσω μνημονίων, τα επιχειρούν τώρα, χωρίς καμία μνημονιακή δέσμευση. Το 2015, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η τρόικα ζητούσε την εκχώρηση του τομέα της ενέργειας στους ιδιώτες. Δεν το πέτυχε. Το πετυχαίνει τώρα με την ΝΔ στο τιμόνι, αφήνοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο έλεος των καρτέλ ενέργειας. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όλη η κοινωνία είναι αντίθετοι σε αυτό το απαράδεκτο ξεπούλημα. Βασιλικότερη του βασιλέως η κυβέρνηση επιμένει, την ώρα που σε πολλά κράτη της ΕΕ, (ανάμεσα τους Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία), διατηρείται ο δημόσιος χαρακτήρας των εταιριών ενέργειας. Για να περάσει η απαράδεκτη αυτή απόφαση, η κυβέρνηση δεν έφερε το θέμα στη Βουλή, αλλά το πέρασε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, σαν να ήταν μία μικρής σημασίας ρύθμιση. Ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε και την COSCO. Την στιγμή που η κινέζικη εταιρεία δεν είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στο δημόσιο, απολαμβάνει επιπλέον παραχωρήσεων. Σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αποφύγει την συζήτηση στη Βουλή. Σε όλους τους τόνους η αντιπολίτευση, αποκάλυψε το εξωφρενικό της υπόθεσης. Φωνή βοώντος όμως. Τι κι αν ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ονομαστική ψηφοφορία. Οι 158 βουλευτές της ΝΔ στην Βουλή, υπερψήφισαν την κύρωση της τροποποιημένης σύμβασης παραχώρησης τμήματος του λιμανιού Πειραιά στην COSCO.

Γνωστό είναι πως οι μεγαλοεπιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης ενίσχυσαν οικονομικά τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ το 2019. Ανταποδίδοντας αυτή την χορηγία, η ΝΔ νομοθέτησε μια σειρά από θέματα υπέρ των χορηγών της. Από τα εργασιακά εις βάρος των διδασκόντων έως την αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων έναντι εκείνων των δημοσίων ΑΕΙ της χώρας. Είναι γνωστό, ότι με νομοθετική ρύθμιση, ανεβάζοντας υπερβολικά τις βάσεις εισαγωγής, κάπου 40.000 υποψήφιοι έμειναν εκτός ΑΕΙ στις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις. Δημιουργήθηκε έτσι μια μεγάλη δεξαμενή πελατείας για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις της εκπαίδευσης. Τα περίφημα κολλέγια που διαφημίζονται στην τηλεόραση.

Αναφέρθηκα σε τρείς μόνο ψηφίδες, που συμπεριλαμβάνονται στο μεγάλο ψηφιδωτό της πολιτικής της ΝΔ. γιατί τα αρνητικά για τον ελληνικό λαό είναι πολλά και σημαντικά.

«Ο κ. Μητσοτάκης, αυτή τη στιγμή, είναι σε κατάσταση «μετέωρου βήματος» προς την έξοδο»
Από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει. Από την ανεπάρκεια στο θέμα της Πανδημίας με τους άθλιους χειρισμούς που υποδαύλισαν και μεγάλωσαν το μέτωπο των αντιεμβολιαστών, την ανεπάρκεια προσωπικού στα νοσοκομεία και την άρνηση της κυβέρνησης για μόνιμες συμβάσεις εργασίας, έως τα κόκκινα δάνεια που ενεργοποιούνται. Και από τους αντεργατικούς νόμους των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη και όλων των βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης με αποτελέσματα ολέθρια, όπως αυτά σε βάρος των εργαζομένων στην e – food, έως την καθημερινή καταστολή σε κάθε κινητοποίηση. Να μην μιλήσουμε για το 1.200.000 στρέμματα δάσους που κάηκαν φέτος το καλοκαίρι, και την κυβέρνηση τα έβλεπε να καίγονται επί μέρες ανήμπορη να οργανώσει την αντιμετώπιση της καταστροφής. Πολλά και εδώ τα αρνητικά για τον απλό πολίτη. Τι να πρωτοπείς.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως, παρ όλα αυτά, μαζί με το κόμμα που τον φιλοξενεί, συμπεριφέρονται ωσάν να μην συνέβη το παραμικρό αρνητικό για τον λαό και τον τόπο. Θεωρούν πως τα πάντα είναι καλώς καμωμένα. Αυτός και η κυβέρνηση του θεωρούν πως είναι συνεπείς με την πολιτική τους. Και είναι. Ανταμείβουν πλουσιοπάροχα τους ολίγους ισχυρούς, εις βάρος των πολλών και πιο αδύνατων.

«Με την απόσταση των 2,5 περίπου χρόνων στην εξουσία, έχουμε πια σαφή εικόνα της συνέπειας τους. Η αλήθεια είναι πως τηρούν κατά γράμμα τις υποσχέσεις τους προς τους ισχυρούς»
Ο κ. Μητσοτάκης, αυτή τη στιγμή, είναι σε κατάσταση «μετέωρου βήματος» προς την έξοδο. Γιατί υπάρχει πάντα ελπίδα. Απάντηση στην σημερινή άθλια κατάσταση είναι μια άλλη κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο και φροντίδα για όλη την κοινωνία.

Πηγή: Politicalbank.gr